Välkommen till Nätra Hembygdsförening!

 

Detta är ett av våra forum på nätet. Vi har även fristående hemsida, och en öppen Facebook-sida. Följ länkarna här till höger.

Öppettider sommaren 2018:

Nätra Hembygdsgård 25 juni – 12 augusti varje dag kl 12-16. Servering, utställningar och loppis på logen. Kulturvecka 21 – 28 juli kl 12-21.

Köpmanholmens Bruksmuseum och Café Svea
18 juni – 12 augusti varje dag kl 12-16. Kulturvecka 21-28 juli kl 12-21.
Övrig tid enligt överenskommelse.
Boka guidning på telefon 0660-22 30 97 eller via e-post till bokning[a]natrahembygd.se

 

 

Nätra Hembygdsförening bildades 1935. Hembygdsgården är belägen på Prästbordet mellan kyrkan och kyrkoruinen i Bjästa. Mangårdsbyggnaden uppfördes på 1700-talet och kommer från Näske by. På området finns också rundloge, dubbelhärbre, brännvinsbod, kornbastu, smedja, skvaltkvarn, bagarstuga och en stor friluftsscen med läktare.

Hembygdsföreningen äger också Köpmanholmens Bruksmuseum med Café Svea vid Herrgårdsparken samt kokhus på Västanå och Ödens fäbodar.

Vår värdegrund
Vår vision är att koppla ihop förr och nu med framtiden.

Vårt uppdrag
Föreningens ändamål är att värna om och vårda hembygdens miljö och dess kulturarv och föra detta vidare till kommande generationer.

Våra kärnvärden
Hembygdsföreningens kärnvärden är dåtid, nutid och framtid för alla åldrar.

Hur vi arbetar
Vi är en ideell förening som arbetar för hembygden och dess kulturarv i nutid och gången tid. Föreningen förvaltar Hembygdsgården i Bjästa, Köpmanholmens Bruksmuseum samt kokhus på Västanå och Ödens fäbodar.