Äldre nyheter finns samlade här

Vi samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan.

Svårt att hitta på hemsidan?
Jag har fått synpunkter att det kan vara svårt att hitta på hemsidan.På förstasidan där du är nu, finns information om vad som är på gång just nu, samt samlad information om tidigare nyheter.För övrigt: Längst upp till vänster finns en "knapp" där det står meny. Klicka på den så får ni fram ett antal rader med rubriker som finns lagrat som underrubriker på hemsidan. Vill man titta på information om tex Hol klickar man på den "menyraden" och får då fram lite mer information. Ofta kan man därifrån klicka sig vidare  till tex bilder och mer information.Ibland finns det ett + tecken efter menyraden (se bakom rubriken Arkiv), detta innebär att rubriken har fler underrubriker. Under rubriken galleri har vi lagt in de bilder vi fått från tex Hallstorp. Berätta gärna hur du vill att vi förbättrar hemsidan, vad du vill veta mer om etc. Väl mött //Rolf  

Levande Julkrubba
Även i år deltar vi i hembygdsföreningen i kyrkans aktivitetLevande Julkrubba. Vi kommer att möta Rakel, Herdarna, Änglar som sjunger, vakter vid statsporten, värdshusvärdar, vise män och till sist Josef & Maria tillsammans med den nyfödde Jesus.Alla är välkomna att besöka detta event med start vid församlingshemmet, nu på Onsdag den 15 december kl 18:00.Efter den korta rundvandringen i historien bjuds vi på gröt i Församlingshemmet.
Alingsås Tidning tog flera fina bilder som jag samlat i ett dokument
Klicka här

 

Tipspromenad i Hol 5 september
I söndags, den 5 september, hade vi en tipspromenad i Hol.Temat för promenaden denna gång var "Företag i Hol".Ca 30 tappra deltagare gick slingan på 3 km och svarade på blandade frågor.

Starten denna gång var vid Hols församlingshem, gick upp mot skolan, svängde av vid fornåkersvägen och sedan stigen bakom husen, därefter igenom skogen fram till och igenom grusgropen för att sedan gå tillbaka till Församlingshemmet.Deltagarna verkade uppskatta denna slinga och de flesta stannade efteråt för en fika i församlingshemmet.

Tack till alla deltagare för en lyckad förmiddag // Rolf

Efterlysning
Det är med stor glädje vi i hembygdsföreningen fått tillgång till bilder från Bäne Gategården, Hallstorp och Lisbeth Håkansson. Alla dessa finns att beskåda i Galleriet.
Nu efterlyser vi fler bilder som har anknytning till bygden Hol, Bäne-Jonstorp och Oryd.
Återkom till någon av oss i styrelsen om du har bilder du vill dela med dig.Berätta gärna historien kring bilden så lägger vi in den på vår hemsida i galleriet.(Det handlar om lån av bilderna, så efter kopiering får du tillbaka originalen)//Rolf

Lisbeth Håkansson delar med sig av bilder
Vi har fått en hel del dokumentation gällande släkten Håkansson på Algutsgården.
Där fanns även några bilder som vi lagt upp i galleriet. Klicka här Tack Lisbeth. 

 

Bilder, gåva från Bäne Gategården och Hallstorp
Gåva av Anna-Lena Ohlsson och Svante Wahlström Korten ligger i menyn under Galleri, eller klicka här. Vi har nyligen fått överta ett stort antal gamla fotografier som av vad vi kan bedöma kommer från Karl Victors och Hilda Margareta Gustafssons hem på Bäne Gategården i Hol. Hemmet upplöstes efter Hildas död 1966 och stora delar av bohaget såldes. Det är ett stort antal personporträtt där namn saknas, Du kanske känner igen någon?Hilda föddes 1889-05-05 på Dalbogården i Hol. Hennes bror Axel föddes där 1883-09-14.Deras mor hette Augusta Charlotta och var född i Alingsås 1859-11-09.Augusta gifte sig 1882-09-29 med Svante Andersson född 1855-04-12 på Dalbogården i Hol.År 1892 flyttade familjen från Dalbogården i Hol till Alingsås. År 1898 flyttade familjen tillbaka till Hol och bosatte sig på gården Vesterberg. År 1917 flyttade Augusta, Svante och Hilda till Lille Sörgården i Hol. Augusta avled där 1926-06-08 och Svante 1939-06-17. De ligger båda begravda på Hols kyrkogård.

Bilder från Hallstorp
Ett antal bilder som Ingvar och Sonja Nilsson i Hallstorp hade i sina samlingar har vi ihembygdsföreningen fått. Många saknar namn och/eller var dom är tagna.
Kanske du känner igen någon? Kolla i Galleri som du hittar i Menyn till vänster. Eller Klicka här Hittar Du fel eller kan bidra med platser eller namn som saknas?
Maila till någon av oss i Styrelsen så lägger vi till det. Bilderna ligger inte i någon kronologisk ordning.//Rolf

Tipspromenad, Svenska kyrkan
Svenska Kyrkan har anordnat 2 tipsrundor med start/mål i vapenhuset i Hols kyrka!
Det är till förmån för pastoratets projekt 2021: "Klimatarbete i Etiopien"Lördag 27 mars - söndag 12 april. Kyrkan var öppen 9 - 20, fredag 9-15.
Det fanns även möjligt att sitta i kyrkan och svara på frågorna.
Slingan utgick från grinden bakom kyrkan, därefter ner för backen och bort gamla vägen till "LÅ-Bygg (Björmes affär)" svängde höger upp mot byn förbi Södergården upp till Grönängsgatan och därefter tillbaka till kyrkan förbi Flora Dekor.  Ett 10 tal hade tillsammans gått de båda tipspromenaderna. 

 

Program för 2021
Jag har lagt in programmet för 2021, det är vår stora förhoppning att vi skall kunna köra dessa.
Kom gärna med ideér om det är någon aktivitet ni vill att vi skall lägga till.
Klicka Här för att komma till programbladet

Årsmöte
Årsmötet gick av stapeln  Måndag den 15 februari 2021 kl 19.00 i Hols Församlingshem.Efter årsmötesförhandlingarna bjöds på kaffe och semla,och ett kortare föredrag.

Nya vägskyltarna på plats
Protesterna från Hol-företagare har fått Trafikverket att se över skyltningen.Nu är de nya vägskyltarna på plats i Bälinge. Så nu kan vi hitta hem till Hol igen
Image

    

Hol-företagare jublar åt nya vägskyltarna
Referat från Alingsås tidning, - Jenny Schagerlind:
Vårgårda: Nu är det klart. Både Alingsås och Vårgårda kommuner har gjort tummen upp för Hol-skyltning på nya E20.Hol är trots att det ligger på landsbygden företagstätt, men sedan den nya motorvägen öppnade i mitten av december har många kunder haft svårt att hitta rätt.Anledningen är att det inte är skyltat mot Hol vid den första avfarten sett från Alingsåshållet. Många har därför inte svängt av förrän i Vårgårda, en omväg på ungefär två mil.Protesterna från Hol-företagare har fått Trafikverket att se över skyltningen.Projektledaren för vägbygget, Björn Elfström, meddelar nu att myndighetens förslag på ny skyltning har fått godkänt både av Alingsås och Vårgårda kommuner. Det innebär att Bälinge byts ut mot Hol på E20-skyltarna åt Alingsåshållet.

Vi vill önska Er alla en riktigt
God Jul och ett Gott Nytt År
Image

Vinterfest 22 januari INSTÄLLD    
Fredag den 22 januari 2021 kl 19.00 i Hols Församlingshem.Det är med sorg i hjärtat vi även behöver ställa in denna aktivitet. Vi hoppas på att vaccinet snart skall vara på plats, så vi kan få en normal vardag och ha möjlighet att träffas igen.

E20 har fått ny sträckning
E20 mellan Bälinge-Vårgårda har nu blivit motorväg i ny sträckning med planskilda korsningar för ökad trafiksäkerhet och framkomlighet. Etappen är cirka 15 km lång. Gamla E20 har bytt namn till Väg 1900 och fungerar nu som väg för lokal trafik, långsamgående fordon och oskyddade trafikanter.
Tack vare god framdrift i projektet kunde entreprenören vara klar ett halvår tidigare än det kontrakterade färdigställandedatumet. Trafiköppningen av den nya motorvägen gick av stapeln den 10 december 2020.
Image

Hols Nya Badsjö
Texten nedan är ett utdrag från ett reportage i Alingsås Tidning:
Grustäkten i Hol ska nu återställas och från markägaren Skara stifts sida finns långtgående tankar om en ny badsjö. 
– Det väntar ett intensivt arbete de närmaste åren och kanske kan vi tjuvstarta innan 2022, men vår styrelse har inte fattat några beslut ännu. Men stiftet är positivt inställt och med på tåget att skapa en ny framtid för täkten, säger Jonas Zetterlund.Image

Image

 

Vill du läsa artikeln i sin helhet klicka här

Vinterfest 22 januari
INSTÄLLD
Fredag den 22 januari 2021 kl 19.00 i Hols Församlingshem.
Det är med sorg i hjärtat vi även behöver ställa in denna aktivitet.
Vi hoppas på att vaccinet snart skall vara på plats, så vi kan få en normal vardag och ha möjlighet
att träffas igen.

Covid 19
På grund av Covid 19 är planerade aktiviteter såsom tipspromenad och höstfest inställda under hösten.
//Rolf

Påskfesten 3 April

Vi har haft styrelsemöte idag den 16/3 och beslutade att ställa in påskfesten i år.
Det är tråkigt att behöva ställa in men vi gör det på grund av den rådande situationen och oron kring coronaviruset .

//Rolf 

Årsmöte 2020

Måndag den 17 februari 2020 hade Hols Hembygdsförening sitt årsmöte i Hols Församlingshem.
Detta möte började med en parentation över vår ordförande Ingalill Carlander som avled i februari 2020.
Till ny ordförande valdes Rolf Nordlander.
På övriga poster var det omval.
11 personer hade mött upp på årsmötet.  Efter kaffet visades och diskuterades vår hemsida samt bilder över gårdarna i Bäne via Flygfotohistoriskas hemsida. 
Image
Till styrelsens kontaktuppgifter

Se årsmötes-protokoll från mån 17/2 2020:
Årsmötesprotokoll 2020
Verksamhetsberättelse för år 2019

 

Årets vinterfest
Jag har samlat lite bilder från årets vinterfest

Image

Klicka här


Levande julkrubba och grötfest i Hol.
10-12 december arrangerades Levande julkrubba i Hol som är en tradition där elever i åk 2, konfirmander och allmänhet får ta del av julens berättelser. Julberättelsen levandegörs med hjälp av olika stationer där Rakel guidar oss genom julevangeliet. Vi möter Herdarna som vaktar fåren, Änglar som sjunger och kommer med bud om Messias ankomst, vakter , skattskrivare, värdshusvärdar, de tre vise männen och till sist Maria och Josef med det nyfödda Jesusbarnet. 
Under onsdagskvällen bjöds det på grötfest i samband med visningen.
I år är det nionde året i rad som Svenska kyrkan i Vårgårda pastorat arrangerar den levande julkrubban i Hol.
Image

 

Julmarknad på Kullingshemmet i Vårgårda

Onsdagen 5 december slogs portarna upp igen till Kullingshemmets årliga julmarknad med stor variation på utställare. Där erbjöds delikatesser, hantverk, lotterier m.m.
Hembygdsföreningen deltog i år igen med tunnbrödsbakning se bilder: KLICKA HÄR
 

Höstfest 18 oktober

Grattis till er alla 46 personer som bokade upp och kom
till nedanstående Höstfest. Vi fick verkligen höra musik och
låtar av världsklass. Pernilla och Putte bjöd på ett mycket
uppskattat program. Lägg därtill en mycket god fika och
ett stort antal vinster som gladde många.
Se vidare bilder på sidan Höstfest 2019 eller Klicka Här.
  
Boka upp fredagen den 18 oktober 2019 kl 19.00

Fredag den 18 oktober 2019 kl 19.00 i Hols Församlingshem.
Underhållningen står "The Gustafssons" för.
Lars-Åke "Putte" Gustafsson, Pernilla Gustafsson.
Detta är en Far & dotterduo från Alingsås.
Dom tolkar låtar aukustiskt på ett avskalat sätt, med 2 röster & 1 gitarr.
Låtvalen består av allt från Melodifestivalen till Disney, Elvis & Eric Clapton.

Image

Välkomna


 

Fredag den 12 april 2019 hade Hols Hembygdsförening sin påskfest i Hols församlingshem. Det var härligt att sitta inne och njuta av det vackra vädret utan att utsättas för de kalla nordanvindarna. Mer än 50 personer fick avnjuta en god och riklig påskbuffé. Både före och efter maten blev vi underhållna av Stig Löfvenius som sjöng och spelade. Sedan blev det kaffe och kaka samt dragning på alla lotterierna där vinsterna naturligtvis gick i påskens tecken. 
Vill ni se bilder tryck HÄR.
 

Lördag 30 mars 2019 fanns Hols Hembygdsförening representerad på Möjligheternas marknad i Centrumkyrkan Vårgårda. Där kunde man bl.a köpa härligt, nybakat tunnbröd. 
Vill ni se bilder tryck HÄR.


Måndag 18 februari 2019 hade föreningen sin års-stämma i Hols församlingshem.
Gå in på sidan Styrelsen och läs mer.

Fredag 18 Januari 2019 hade vi vår vinterfest i Hols församlingshem.
Läs och titta på bilder under sidan Vinterfest jan 2019.


Fredag den 19 oktober 2018 hade vi vår höstfest i Hols församligshem.
Läs och titta på bilder under sidan Höstfest 2018.

Måndag den 1 oktober 2018 sjösattes vår nya hemsida.

Söndag den 2 september 2018 kl 10.00 - 11.00 hade vi vår tipspromenad vid domarringen. Vädergudarna var på sitt bästa humör och bjöd på värme, strålande sol och alldeles vindstilla. En härlig höstlukt kändes i luften. Vi slog nog vårt rekord i antal deltagare då vi var 41 startande vuxna och 11 barn. Tillsammans med oss som jobbade blev vi totalt 57 st personer.
Gå in under Bilder och Tipspromenad 2018 och läs mer samt titta på bilderna.
 
Tisdag den 4 september 2018. Nu är vi inne på vår nya hemsida för första gången. Nu gäller det bara att få ordning på allting och lära oss hur den fungerar.

Måndag den 11 juni 2018 hade vi en byvandring i Oryd. Som vanligt var det våra duktiga Oryds-kännare Anna, Lars-Göran, Iris och Bernt som stod för guidning och information.
Titta på bilder och läs om detta på sidan Oryd.

Tisdag den 12 juni 2018 hjälptes vi åt att baka tunnbröd i Hols församlingshem. Detta bröd skall användas under vägkyrkoveckan som startar söndag den 24 juni 2018 och avslutas nästa söndag.

Image

Bakning 2018
 
Image

Greta Ingalill och Gudrun kavlar

Image

Stig-Ove och Tommie bakar för fullt

Image

Hasse rycker också in

Image

Full fart...

Image

Gun fixar att brödet får rätt form

Image

Marianne kavlar..

Image

Birgitta och Sven-Johan packar i påsar

Image

Dags för en paus..

Image


 

   

 

Annandag påsk 2 april 2018. Vintern vägrar fortfarande att släppa greppet. Nu längtar vi verkligen efter våren med sol och värme och alla vackra efterlängtade vårblommor.

Trots plusgrader på dagarna så är den nordostliga vinden isande kall.
 

Annandag påsk 2/4 2018.
Här gör snödropparna skäl för namnet.
 
Annandag påsk 2/4 2018.
Vintergäcken trotsar is och snö.
 
Annandag påsk 2/4 2018.
 
Annandag påsk (2/4 2018)
snödropparna trotsar snön.


Tisdag den 20/2 2018 hade vi årsmöte i Hols församlingshem. Vi var 15 personer som beslutade och röstade fram 2018-års personer. Efter årsmötet visade Anna Stigsjöö intressanta bilder från 1950-talet tagna i Hemsjötrakten (Kärrbogärde) där hennes familj tillbringade somrarna.Fredag den 23 mars 2018 kl 19.00 hade vi vår påskfest i Hols församlingshem. En mycket trevlig fest där Mariana Bartholdsson och Ingvar Helgesson underhöll oss  med sång och musik mm. Vi fick även ta del av en mycket god påskbuffé. Reportage och bilder under sidan Bilder, Påskfest 2018. Gå gärna dit och titta.

Gå in på sidan Styrelsen och läs mer.

Fredag den 19/1 2018 hade vi vår vinterfest i Hols församlingshem. Vi var 44 personer som fick ta del av ett trevligt bildvisningsprogram av Karin Backlund från Sollebrunn. Gå in under bilder till vänster och titta på  sidan "Vinterfest jan 2018".

Nu har vi passerat årsskiftet 2017-2018. Vi ser fram emot ett givande 2018.

Onsdag den 6 december 2017 går vi vår andra studecirkelträff där vi lär oss hur
uppdatera våra hemsidor. Så hav tröst snart kommer våra hemsidor att bli
hur proffsiga som helst.
Samverkansmöte tis 14 november 2017.
Gå in under sidan samverkansmöten och läs mer.

Fredag den 20/10 2017 kl 19.00 gick vår höstfest av stapeln.
Gå in under Bilder och sidan Höstfest 2017. Där kan du läsa och titta på bilder.

Söndag den 3 sept 2017 kl 10.00-12.00 hade vi vår tipspromenad vid domarringen i Hol.
Årets tema är "Träd och dess produkter". Vi hade en liten utställning och de flesta
frågorna handlar om temat.
Se bilder under sidan bilder och därunder Tipsprom 2017.

Tisdag den 5 sept 2017 kl 19.00 har vi samverkansmöte.
Kvällens värd är Svältornas Fornminnesförening.
Mer om detta på sidan samverkansmöten.

Söndag den 2 juli 2017 har vi avslutning på vår vägkyrka. Två intressanta nyheter i år:
På torsdag kväll fick de som ville besöka vindkraftverket i Hol eftersom årets tema
var ande, luft och vind. På fredag och lördag hade vi en kyrkogårdsvandring.
Guider var Kyrkoherde Bengtssons barn Ann-Marie och Sten.

   

Idag fredag den 30/6 2017 pågår vägkyrkan för fullt.
Hittills har det varit många besökare och bra väder.
Nedan kommer två bilder från örtagården utanför församlingshemmet.


Måndag den 12 juni 2017 kl 18.00 hade vi en mycket lyckad byvandring i Oryd. Kunniga guider från Oryd visade oss runt till några intressanta platser.
Denna byvandring kommer att återkomma, då vi inte klarade av att se alla intressanta platser i Oryd vid detta tillfälle.
Gå in på sidan Oryd och läs och titta på bilder.

Dagen efter tisdag den 13 juni 2017 bakade vi tunnbröd till vägkyrkan.
Det är kyrkan som ansvarar för detta, men eftersom även hembygdsföreningen är
involverad i detta, så nämner vi det här.      
Se några bilder nedan:

Gudrun och Ann-Mari kavlar tunnbröd.
 
Marianne Bergström kavlar för fullt.
 
Hasse skötte gräddningen.
Eva och Bänis satte degarna.
 
Ann-Mari, Gudrun (skymd) och Greta
i full aktion.
 
Eva Nyberg skötte mestadels sättningen av deg.
 
Packning av tunnbröd.
 

 

Lördag den 13 maj 2017 var vi representerade
med 4 personer på Västergötlands hembygdsförbunds
årsmöte där Gudhemsbygdens Hembygdsförening
var årets värd. Årsmötet hölls i Pingstkyrkans lokaler i Falköping. För ändamålet mycket bra lokaler. Hela mötet var mycket bra arrangerat med inslag av intressanta seminarier och musée-besök. Den stora förändringen i år var att ordföranden Jan-Olof Berglund tar ett steg ner i styrelsen och till ny ordförande valdes Sven-Åke Mökander.
Se nedan några bilder från stämman.

Här i Pingstkyrkans lokaler i Falköping
höllsårets års-stämma.

 
Våra vackra välkomstdamer fick trängas
i foajen, då det var alldeles för kallt att
stå ute på trappan.
 
Här ses Eva Mann sitta och registrera i receptionen.
 
Här har vi just anlänt och intar morgonkaffet.
 
Eva, Helén och Gudrun vid kaffebordet.

 
Här har vi fått sällskap från Vårgårda
vid kaffebordet.
 
Här pågår prisutdelning till årets
hembygdsförening.
 
Här är det Hans Menzing som mottager
årets Tengelandpris. Sven-Åke Mökander prisutdelare.
 
 
Claes Astin var inbjuden att tala och läsa
några dikter.
 

 

Söndag den 7/5 2017 blommar vårblommorna för fullt.

Pingstliljor i full blom 7/5 2017. Härligt med de första vårblommorna 7/5 2017.
Magnolia blommar på bar kvist 7/5 2017. Forsythia i full blom 7/5 2017

 

 

Läs om vår påskfest fredag den 7/4 2017 på
sidan  Påskfest 2017 under Bilder.

Idag sön 19 mars 2017 är det ett strålande vår-vinterväder och vårens blomsterprimörer
står i full blom. Alltid lika underbart att titta på vårens första blommor.

Söndag den 19 mars 2017. Snödropparna blommar för fullt.

Gå in på sidan styrelsen och läs om vårt årsmöte.

Idag lördag den 21/1 2017 pustar vi ut efter att ha genomfört en mycket lyckad och trevlig
vinterfest. Gå in under sidan "bilder" till vänster och titta på korten under "Vinterfest jan 2017".
Hoppas ni känner igen någon och tycker om korten.
.
Planering av vårens aktiviteter är i full gång. Måndag den 9/1 2017 skall vi träffa personer från Oryd
och gå igenom det stora arbete de gjort med att katalogisera gamla foton och andra minnen från svunna tider.
.
Idag lördag den 22 oktober 2016 pustar vi ut efter en lyckad och väl genomförd höstfest.
Programmet på höstfesten var visning av filmen "Min hembygd" inspelad 1962 och handlar om Vårgårda kommun.
Dessutom var det premiär på utställningen med våra skolkort.
Vi hade gjort lite extra reklam för detta tillfälle, då vi visste att många var intresserade av både filmen och
våra skolkort. Dock var intresset helt över förväntan då vi blev hela 63 st besökare.
Intresset för skolkorten var mycket stort och styrelsen fick stor eloge för sitt nerlagda
arbete att samla in och dokumentera skolkort.
Gå in under  "Bilder" och därunder "Höstfest 2016" och titta.

Det har tillkommit några nya bilder under "Våren 2016", samt "Tipspromenad 2016". 
Gå in och titta.

Fredag den 18 mars 2016 hade vi vår påskfest.
Gå in under "Bilder" och där under "Påskfest 2016" och
läs och titta på bilderna.

Tisdag den 23 februari 2016 kl 19.00 hade vi vårt årsmöte.
Gå in under sidan "Styrelsen"  och läs.

Fredag den 22/1 2016 hade vi vår vinterfest.
Gå in på "Vinterfest jan 2016" under bilder och läs och titta mer.

Idag torsdag den 21 januari 2016  har det kommit ytterligare mer snö.
Träden är så vackra när solen skiner på den gnistrande snön.
-15 grader kallt hela dagen.

Vinter 21 januari 2016 Vinter 21 januari 2016
 
Vinter 21 januari 2016  

 

För några dagar sedan var det bara kallt.
Idag den 9 jan 2016 har det kommit nästan 20 cm nysnö.

Vinter 9 jan 2016

Här är  3 härliga vinter-bilder.

Vinter 9 jan 2016

Vinter 9 jan 2016

Måndag den 4 januari 2016.
Nu har äntligen vintern kommit. Barmark, -5 grader, ostlig nare.
Torrt härligt vinterväder.

Idag söndag den 29 november 2015 (1:a advent) är det grådisigt och +4 grader. Hoppas det blir bättre väder i em. då det är julskyltning på många ställen.
Vi fortsätter enträget vårt arbete med att dokumentera skolkort.
Gå in på sidan studiecirklar och läs mer.

Fredag den 23 okt 2015 kl 19.00 hade vi vår höstfest.
Stefan Quint  visade bilder/filmer och berättade om dessa.
Oerhört intressant och fascinerande var betyget från alla 53 gästerna.
Gå in på bilder till vänster och därunder välj 'Höstfest 2015'. Där finns mer info och bilder från kvällen.  Titta och njut.

Sommaren har gått med stormsteg. Idag söndag den 6 sep 2015 har
vi haft vår tips-promenad.
Årets tema var potatis. Tipspromenaden passerade
Hans Carlssons gård (Hans i Hol) och han visade  sin potatis-
anläggning, samt berättade om denna.
Detta var mycket intressant och uppskattat av besökarna.
Det var 30 vuxna och 4 barn som gick promenaden.
Klicka på Bilder och därunder Tipspromenad 2015 för att se bilder från tips-promenaden.

Lördag den 11 april 2015 hade våra 8 hembygdsföreningar i Vårgårda Kommun premiärvisning på filmen "Borta bra men hembygd bäst" på Kulturen i Vårgårda.
Detta är en film som visar en snutt på cirka 10 min från var och en av våra 8 hembygdsföreningar.  Filmen blev mycket positivt mottagen och ger en mycket informativ bild från våra hembygdsföreningar.  DVD-filmen finns att köpa hos oss för 150 kr.
.
Fredag den 27 mars 2015  hade föreningen sin påskfest.
Gå in på "bilder" till vänster och se på kort från festen.

Tisdag den 24 februari 2015 hade föreningen sitt årsmöte.
Gå in på sidan "Styrelsen" till vänster och läs mer.

   

Klicka på 'bilder' i menyn till vänster för att se vad vi sysslat med.
Våren 2013 startade vi upp denna hemsida.

Arbetsgruppen

Förening:

Hols Hembygdsförening

Ändrad av: Hols Hembygdsförening (2021-12-20 19:32:30) Kontakta föreningen
Skapad av: Rolf Nordlander (2018-04-02 08:00:10) Kontakta föreningen