Snart är det dags att fira en av årets roligaste dagar - nämligen Hembygdsgårdens dag! Den 6 augusti hyllar vi våra kulturarv och de unika traditioner som format våra samhällen genom tiderna. Det är en dag som bjuder på en mängd spännande aktiviteter och evenemang runt om i landet, så varför inte ge dig ut på ett äventyr denna dag!

Varför fira Hembygdsgårdens dag?

Hembygdsrörelsen spelar en oerhört viktig roll när det kommer till att bevara vår gemensamma historia och kulturarv. Våra hembygdsföreningar är fyllda av historiska skatter och berättelser från förr. Med aktiviteter som passar både unga och gamla, kan du dela denna speciella dag med dina nära och kära. Dessutom kommer du att uppleva en varm och välkomnande gemenskap. Våra engagerade medlemmar brinner för att dela med sig av sin kunskap och passion för det lokala kulturarvet. 

Image

Många föreningar öppna för besök

Under Hembygdsgårdens dag öppnar många hembygdsföreningar sina dörrar för allmänheten. Detta är ett fantastiskt tillfälle att besöka en plats där lokalhistorien verkligen kommer till liv. Många hembygdsföreningar kommer arrangera olika aktiviteter för att skapa en oförglömlig dag. Det kan vara allt från traditionella marknader, hantverksdemonstrationer och guidade turer. Detta är ett tillfälle att knyta nya kontakter och dela ditt intresse för lokalhistoria och kultur med andra. Oavsett om du är en besökare, nyfiken nyinflyttad eller har levt i trakten hela ditt liv, kommer du garanterat att hitta något spännande att se och göra. 

Image

Hur du kan delta:

Planera ditt besök: Kolla upp vilka hembygdsföreningar som har öppet i din närhet och planera in ditt besök. Det kan vara en bra idé att besöka flera föreningar om det finns många i närheten, för att få uppleva ännu fler spännande aktiviteter! Du hittar mer information om evenemangen här.

Dela din upplevelse: Glöm inte att dela din upplevelse med dina vänner och bekanta. Använd gärna hashtaggen #Hembygd.

Så varför inte markera den 6 augusti i din kalender och fira Hembygdsgårdens dag tillsammans med oss? Det kommer garanterat bli en dag att minnas. Välkommen till en dag fylld av inspiration och gemenskap! 


Förening:

HEMBYGDSBLOGGEN

Skapad av: HEMBYGDSBLOGGEN (2023-07-24 09:50:35) Kontakta föreningen
Ändrad av: HEMBYGDSBLOGGEN (2023-07-24 10:47:40) Kontakta föreningen