Efter en minst sagt spännande start på året då restriktionerna ännu inte hade lyfts så fick vi nu äntligen tillfälle att åka till Erikskulle, som är beläget i Norrtälje. Med foten i gasen så begav vi oss ut till en destination som vi länge velat besöka. 

Erikskulle är ett friluftsmuseum som tillhör Söderbykarls fornminnes- och hembygdsförening. De har tusentals historiska föremål och permanenta utställningar där man kan få lära sig mer om bygden och hur man levde förr. Ett av de mest fascinerande föremålen är Viksbåten, ett grundgående roddskepp som daterats från mitten av 1000-talet, dvs mot slutet av vikingatiden. Det är den enda bevarade båten från svearnas kärnområde från denna tid. 

Allt detta hade självklart inte varit lika intressant utan de två eldsjälarna Ann-Mari och Sanna som gav oss en guidad tur runt museet och bjöd på hembakat fika (flädersockerkaka? ja tack!). De är otroligt kunniga och entusiastiska vilket också gav oss massvis med energi. Även om säsongen ännu inte har börjat så kunde vi ändå få en glimt i hur det är på sommaren, då besökarna börjar porla in.

Om man har svängarna förbi Erikskulle så rekommenderar vi er att besöka museet. Inte bara för att ni får ta del av unika samlingar, men också för att det är en fantastisk plats att vistas i. Det är ett smultronställe som bör upptäckas av fler helt enkelt! 

För mer information om museet och hur ni tar er dit, klicka Här


Förening:

HEMBYGDSBLOGGEN

Skapad av: HEMBYGDSBLOGGEN (2022-04-20 11:16:39) Kontakta föreningen
Ändrad av: HEMBYGDSBLOGGEN (2022-04-25 09:13:25) Kontakta föreningen