"Syns du inte så finns du inte" läste jag i en artikel en gång. Och det stämmer - i alla fall då det gäller sociala medier! Då folk frågar mig varför det är så viktigt att ha en digital närvaro så brukar jag oftast svara med det; om du inte syns så finns du helt enkelt inte! 

En studie genomförd av "Svenskarna och internet" visar att 9 av 10 svenskar använder internet varje dag. En annan studie av Visit Sweden visar att vi spenderar i snitt 6 timmar varje dag uppkopplade på nätet. Vad säger detta oss dock? Jo, att vi inom hembygdsrörelsen måste utnyttja potentialen med sociala medier och att vi bör ha en stark digital närvaro om vi vill nå ut till fler. Det är där folk spenderar sin tid nuförtiden och det är där vi kan sprida information om allt det fantastiska vi gör. 

Trenderna pekar också på att folk vill uppleva det "genuina, äkta, lokala", vilket är exakt det vi har att erbjuda. Vi har allt som folk efterfrågar men ändå har vi ibland svårt att nå ut. Varför? Det kan såklart finnas massvis med förklaringar men om jag får gissa så är det för att vi måste stärka vår närvaro på sociala medier och våga marknadsföra oss mer. Vi har någonting alldeles unikt och det finns ett stort intresse hos allmänheten att ta del av vårt kulturarv.

Vi lever i en tid då det finns ett fantastiskt verktyg att använda oss av för att nå miljontals människor varje dag, och det är just sociala medier! Så, om ni undrade över varför man ska vara på sociala medier så hoppas jag att ni fått svaret här. Se det som en möjlighet, inte ett jobb som ni måste göra. Jag kan garantera att det kommer öppna dörrar för er. 

Här kommer lite tips till vad din förening kan göra för att nå ut till fler på sociala medier: 

1. Var aktiv! Dela intressant och relevant innehåll

2. Engagera med både dina följare och andra som inte följer dig

3. Uppdatera dina uppgifter! Öppettider, adress, tillgänglighet, m.m.

4. Använd bilder och filmklipp för att sticka ut i mängden!

5. Uppmuntra era följare att dela era inlägg för mer visibilitet

6. Våga experimentera! Och ha kul, för det är ju ändå därför vi är på sociala medier :)


Förening:

HEMBYGDSBLOGGEN

Skapad av: HEMBYGDSBLOGGEN (2022-04-12 15:05:17) Kontakta föreningen
Ändrad av: HEMBYGDSBLOGGEN (2022-04-12 15:06:23) Kontakta föreningen