Vi har sammanställt en lista på sju olika aktörer som tillhandahåller digitala guider via appar, så att din förening lätt kan välja vilken digital lösning som passar föreningens behov och form av digitala guider och berättande.

Shuttle
Guidad av vibrationer, ljud eller tal kommer du till platser med spännande berättelser. Din virtuella guide berättar om sevärdheterna, och informationen kan stoppas, pausas och upprepas så många gånger du vill. Åk sedan till någon av hembygdsrörelsens alla fantastiska miljöer och lyssna på spännande berättelser på plats! 
Webbsida: www.hembygd.se/skane/shuttleen-app-for-rundvandringar

Time To Tell   
Time to Tell är berättarappen och arenan för egna berättelser. Berätta, samla och dela dina erfarenheter, minnen och historier. Bygg avsnitt med röster, foton och text paketerade i ljudalbum. Du spelar lätt in historier genom mobilen. Time to tell tillhandahåller också digitala workshops för att komma igång.
Webbsida: www.timetotell.se

Guidly
Personliga och professionellt berättade historier av människor som är förankrade på platsen. Ljudupplevelse i 3D från början till slut. Lättillgänglig teknik, och lättbegriplig navigation med pil och karta. 
Webbsida: www.facebook.com/guidly

Go Jauntly
Om du vill upptäcka och lägga in vandringar i er kulturmiljö så är detta en app med fokus på vandringar i naturen. Du kan också lägga in bilder över vackra ting som man hittar i naturen. Appen är på engelska.
Webbsida: www.gojauntly.com

On Spot Story
On Spot Story app används av över 800 museum-och besöksmål. Det här är för föreningen som vill lägga till specialanpassade funktioner till sin guidade tur – Du kan addera frågesport, videoklipp, ljud eller varför inte en AR-upplevelse (augmented reality)?"                 
Webbsida: www.onspotstory.com

Be here then 
Med hjälp av GPS och en kompass låter användaren göra en historisk stadsvandring på en ort. Genom att hålla upp sin mobil mot en befintlig byggnad eller plats går det att se hur det såg ut förr i tiden och samtidigt få ta del av historisk information om huset eller platsen.      
Webbsida: https://beherethen.se

A guided tour
A guided tour är den ultimata guideappen när du besöker en ny stad. Genom att söka nära dig,  A-Ö eller genom kategori kan du enkelt hitta den guidade turen som tilltalar dig. Position och öppettider finns alltid tillgängliga.                              
Webbsida: www.aguidedtour.com


Förening:

HEMBYGDSBLOGGEN

Skapad av: (2022-03-31 14:39:17) Kontakta föreningen
Ändrad av: HEMBYGDSBLOGGEN (2022-04-22 14:51:57) Kontakta föreningen