Berätta lite mer om dig själv och din resa till att bli redaktör för Bygd & Natur. Vem är Jenny Damberg? 

Hej! Jag är journalist och fackboksförfattare, född 1981, uppvuxen i Småland och numera bosatt växelvis i Stockholm och på Björkö utanför Norrtälje. 

Vad inspirerar dig?
Ärligt talat får jag mest energi av saker jag retar mig på. Men på ett annat plan blir jag inspirerad av alla som lyfter sig över den sortens känslor, så svaret är kanske människor som anstränger sig. 

Vilket ämne skulle du kunna prata om i timmar utan att tröttna?
Utan att jag skulle tröttna? Hur bra det är med påsklämmor och hur irriterande alla andra alternativ är. De där trånga plastclipsen på brödpåsar? De vassa metallbitarna som ska tryckas ihop på nytt? Knutar?! Frågan är vem som skulle lyssna...  

Vad intresserar dig med hembygdsföreningen? 
Jag är med i Björkö-Arholma hembygdsförening på södra Väddö där jag bor. Föreningen är viktig både för platsen i dag, för att det ska finnas något att göra och något att samlas kring och för banden till det förflutna, som för mig som inflyttad ju är något nytt att sätta mig in i. 

Om du fick beskriva Bygd och natur med tre ord, vad skulle det vara? 
Förhoppningsvis intressant läsning. 

Och sist, men inte minst, varför ska folk prenumerera på Bygd & natur?
För att vi skriver om kulturarvet i dag, de som skapar det och hur vi förvaltar det. För att ta del av exempel på lokal demokrati och människor som på olika sätt arbetar för att göra sin plats på jorden bättre. För att lära känna hela Sverige. Om man tycker att nyhetsmedia är tungt och dystert är vi förhoppningsvis en bra motpol, utan att vara glättiga. 

Vill du prenumerera på tidningen Bygd och Natur, eller ta en titt digitalt? Gå då till den här sidan: Tidningen Bygd och natur 


Förening:

HEMBYGDSBLOGGEN

Skapad av: Monica Öjes (2021-12-14 08:16:25) Kontakta föreningen
Ändrad av: Olov Norin (2021-12-14 16:31:27) Kontakta föreningen