Om oss

Badelunda Hembygdsförening arbetar för badelundabygden. Vi vill att Badelunda, med Anundshög som främsta attraktion, ska utvecklas och få den kulturella uppmärksamhet, som området förtjänar. Bygdens karaktär måste bevaras genom att Badelundaåsens öppna omland så långt möjligt skyddas mot ingrepp. Anundshög måste varsamt utvecklas som turistattraktion.
Vår förening äger sedan några...

Läs mer >

Nyheter

Nu finns boken "Trojas murar - labyrinter under 3000 år av John Kraft utgiven av Badelunda hembygdsförening. John Kraft, som är journalist och arkeolog, har koncentrerat sitt arkeologiintresse mot labyrinter och är en av landets främsta kännare inom detta område. Boken finns att köpa på Café Anund, Länsmuseet, bokus.com, adlibris.com...

Läs mer >

Boken "Bjurhovda de första tusen åren - från stenåldersboplats till miljonprogramsområde" av Rolf Grahn finns nu till salu. Köp den på Café Anund eller Skiljebo bibliotek, eller beställ den från bokus.com eller [email protected]

1 juni 1982 var en historisk dag i Badelundabygden. Då bildades Badelunda hembygdsförening, något som vi förstås kommer att fira, så håll utkik på portalen och i medlemstidningen!

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Brunch hos Bröt-Anund

30 september 2023 11:00 - 30 september 2023 14:00

Tomas och Björn Lindell kommer att berätta om de indelta soldaternas liv i ”krig och fred”. Efter paus för kaffe/the eller soppa på Café Anund kan man ta sig till Tibble där vi kl. 13.00 får en visning av Rustkammaren och Tomas och Björn Lindell demonstrerar soldatens vapen.

Läs mer >

Start Hantverksgruppen

3 oktober 2023 13:00 - 3 oktober 2023 15:00

Nu startar Hantverksgruppen höstens aktiviteter. Nya och gamla deltagare hälsas välkomna! Mer information kan man få av Christina Gunnarsson, tel.  073-654 57 01.

Läs mer >

Musik i Badelunda

4 oktober 2023 18:00 - 4 oktober 2023 19:30

Nya showen “Vi älskar Dansbandz” är en kärleksfull, humoristisk och musikalisk scenhyllning till svenska dansband! Skön nostalgi möter nutida, det bästa från 60-talet till nu – för alla åldrar.
Möt Anna Bromee ihop med en skicklig musikertrio!


Gratis inträde! Kaffe/the och smörgås till självkostnadspris!    

Anmälan: kyrkskolan.bokamera.se alt. Ulla Wallén tel. 073-443...

Läs mer >

Brunch hos Bröt-Anund

7 oktober 2023 11:00 - 7 oktober 2023 12:00

Arkeolog Ulla Bergquist berättar om makten i Mälardalen under järnåldern.
Föredraget arrangeras i samarbete med Arkeologigruppen.

Läs mer >

Föredrag om stadsdelarna Skiljebos och Brandhovdas framväxt

9 oktober 2023 16:00 - 9 oktober 2023 17:00

Bengt Wallén, Badelunda Hembygdsförening, kommer till Skiljebobiblioteket för att visa bilder och berätta om hur de två stadsdelarna Skiljebo och Brandthovda växte fram i gamla Badelunda socken.

Läs mer >

VISA MER

VÅRA BESÖKSMÅL

Badelunda natur- och kulturstig

Alltid tillgängligt.

Välkommen till ett av Sveriges mest kulturhistoriskt intressanta områden. Badelunda natur- och kulturstig börjar vid Anundshög, Sveriges största gravhög, och tar dig sedan längs den vackra Badelundaåsen och genom den gamla Tibble by. 

För mer information, läs i vår folder: Folder 2014-08-27.pdf

Läs mer >

Badelunda kyrkskola

Alltid tillgängligt.

Välkommen till Badelunda Kyrkskola. Ett vackert hus på landet, 10 minuter från Västerås stad. Vi kan erbjuda vackra lokaler för konferenser, födelsedagar, bröllop, dop och minnesstunder. I Kyrkskolan finns även plats för dans, teater, föreningsmöten, studiecirklar eller varför inte ett barnkalas i den vackra trädgården. Sedan 1877, då Badelunda kyrkskola stod färdig, har...

Läs mer >

Välkommen till Anundshög!

Alltid tillgängligt.

under sommaren anordnas guidningar av Anundshögsområdet, se vad som händer på Anundshögs hemsida

Om ni vill beställa en privat guide till er grupp/sällskap kontakta då:
Bengt Wallén, mobil. 070-2180583, e-post: [email protected]
eller Annelie Öster Friberg, mobil. 070-651 75 10, e-post: [email protected]

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]