Om oss

Badelunda Hembygdsförening arbetar för badelundabygden. Vi vill att Badelunda, med Anundshög som främsta attraktion, ska utvecklas och få den kulturella uppmärksamhet, som området förtjänar. Bygdens karaktär måste bevaras genom att Badelundaåsens öppna omland så långt möjligt skyddas mot ingrepp. Anundshög måste varsamt utvecklas som turistattraktion.
Vår förening äger sedan några...

Läs mer >

Nyheter

Ett nytt fullmatat nummer av medlemstidningen  Badelundabygden har nu gått ut till alla föreningens medlemmar! Där kan du läsa spännande artiklar om gammalt och nytt från bygden.
Ännu inte medlem? Kontakta Ulla Wallén på tel. 073-443 89 34 eller [email protected] Medlemsavgiften är 100 SEK.

Vårens program är nu spikat med spännande och intressanta aktiviteter. Vårens  program bjuder bland annat ett antal intressanta föredrag, utflykter, traditionell äggletning och mycket annat! Mer information hittar du här på hemsidan i medlemstidningen Badelundabygden. Ännu inte medlem? Kontakta oss i så fall på [email protected]!

Boken "Bjurhovda de första tusen åren - från stenåldersboplats till miljonprogramsområde" av Rolf Grahn finns nu till salu. Köp den på Café Anund eller Skiljebo bibliotek, eller beställ den från bokus.com eller [email protected]

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Brunch hos Bröt-Anund - växter och djur runt Anundshög

4 februari 2023 11:00 - 4 februari 2023 13:00

Vilka växter och djur finns? Vilka vill vi ha? Roine Andersson visar ett bildspel och samtalar om mångfalden i vår vackra natur- och kutlturmiljö.

Läs mer >

Strömsholms kanal - en upplevelse från dalaskog till mälardal

19 februari 2023 14:00 - 19 februari 2023 15:00

naturfotografen och författaren Anders Geidemark tar oss med på en "rivermovie" utefter Strömsholms kanal, från Smedjebacken i norr till Borgåsund och Västerås mälarlandskap i söder. Kåseriprogrammet bygger på Geidemarks nyutkomna bok med samma namn. Efter programmet finns möjlighet till frågestund och boksignering. Föredraget arrangeras tillsammans med Västmanlands läns museum. 

Läs mer >

Brunch hos Bröt-Anund - genom osteologens ögon

4 mars 2023 11:00 - 4 mars 2023 13:00

Benen berättar: Arkeologen Sara Wisén håller ett föredrag om gravskick och vetenskapliga metoder ur osteologiskt material med utgångspunkt i de mäktiga kvinnogravarna i Tuna.

Läs mer >

Årsmöte i hembygdsföreningen

26 mars 2023 18:00 - 26 mars 2023 19:00

Notera datumet, separat kallelse kommer! 

Läs mer >

Brunch hos Bröt-Anund - allmogetåget 2023

1 april 2023 11:00 - 1 april 2023 13:00

Med dalfolk i Gustav Vasas fotspår från Brunnbäck till Strängnäs 1523. För 500 år sen valdes Gustav Vasa till Sveriges konung i Strängnäs. Dalkarlen Jan-Olof Montelius kommer tillsammans med fler dalkarlar och bräettar om vandringen till Strängnäs och historien kring kröningen. 

Läs mer >

VISA MER

VÅRA BESÖKSMÅL

Badelunda natur- och kulturstig

Alltid tillgängligt.

Välkommen till ett av Sveriges mest kulturhistoriskt intressanta områden. Badelunda natur- och kulturstig börjar vid Anundshög, Sveriges största gravhög, och tar dig sedan längs den vackra Badelundaåsen och genom den gamla Tibble by. 

För mer information, läs i vår folder: Folder 2014-08-27.pdf

Läs mer >

Badelunda kyrkskola

Alltid tillgängligt.

Välkommen till Badelunda Kyrkskola. Ett vackert hus på landet, 10 minuter från Västerås stad. Vi kan erbjuda vackra lokaler för konferenser, födelsedagar, bröllop, dop och minnesstunder. I Kyrkskolan finns även plats för dans, teater, föreningsmöten, studiecirklar eller varför inte ett barnkalas i den vackra trädgården. Sedan 1877, då Badelunda kyrkskola stod färdig, har...

Läs mer >

Välkommen till Anundshög!

Alltid tillgängligt.

under sommaren anordnas guidningar av Anundshögsområdet, se vad som händer på Anundshögs hemsida

Om ni vill beställa en privat guide till er grupp/sällskap kontakta då:
Bengt Wallén, mobil. 070-2180583, e-post: [email protected]
eller Annelie Öster Friberg, mobil. 070-651 75 10, e-post: [email protected]

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]