Nyheter

Måndagkvällen 23 januari fylldes hörsalen i Järnvägens museum - de 118 stolarna blev upptagna, och ytterligare något tiotal personer fick sitta i trapporna eller på ett par lösa stolar på kanterna. Flera personer kunde inte släppas in utan fick vända. 
Vi har bestämt att sätta in en extravisning, måndagen den...

Läs mer >

Till våren 2023 återvänder vi till Järnvägens museums hörsal. Programmen kommer snart att hittas under Aktiviteter! De är under planering, men kommer att innehålla mer ur Harry Augustssons bildskatt. Det blir också en berättelse om musikfesterna vid Tullakrok, och en personlig berättelse om ett liv med NST.

Datumen blir: 23 januari, 13 februari (extrainsatt!), 20...

Läs mer >

Ängelholmsboken 2022 är ute i handeln nu! Dess viktigaste tema är musik! Musikkårerna som väckt ängelholmarna på första maj i 150 år! Engelholms Musikforum och Tullakroksfesterna! Dans i Kohagen i Össjö eller på Sommarlust i Margretetorp! Operastjärnorna Resmark och Dike, populärmusikerna Jenny Ölund, Jill Johnson och My Blomqvist! 

Alla medlemmar har fått erbjudande...

Läs mer >

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Repris: Lokalhistorisk måndag: Augustssonbilder 4

13 februari 2023 19:00 - 13 februari 2023 20:30

Det blev fullt vid första visningen av detta program, 23 januari. Därför blir det repris för er som inte fick plats, och för alla andra! Några bilder är utbytta för att det ska bli lite bättre och intressantare, så vi kan väl kalla programmet "Augustssonbilder 4,5".

Vi fortsätter att visa bilder...

Läs mer >

Lokalhistorisk måndag: Idrottsbilder från Ängelholms 1950- och 60-tal

20 februari 2023 19:00 - 20 februari 2023 20:30

Harry Augustsson gillade idrott. Han var ofta i Idrottshallen i Nybroskogen och gjorde av med många filmrullar när Sierra spelade handboll. Fotboll, bordtennis och tennis var andra sporter han bevakade. Och när flickorna hade tävling i truppgymnastik var han också på plats.

I kväll visar Lars Carlsson och Johan Brinck ett urval...

Läs mer >

Lokalhistorisk måndag: Engelholms Musikforum och Tullakroksfesterna

20 mars 2023 19:00 - 20 mars 2023 20:30

Engelholms Musikforum ordnade den första musikfesten på Tullakrok år 1975. Festerna fortsatte sedan oavbrutet i över 30 år. I Ängelholmsboken 2022 berättar två av dem som var med, Maria Jarlsdotter och Mats Nilsson, hela historien, och nu ägnar vi en Ängelholmshistorisk måndag åt denna musikhistoriska epok.

På bilden ser vi The...

Läs mer >

VISA MER

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]