Om oss

IAmnehärads Hembygdsförening, bedriver hembygdsarbete i gamla Amnehärads socken i Gullspångs kommun. föreningen bildades 1948 och har idag c:a 120 medlemmar.

Basen för verksamheten är Hembygdsgården i det stora korsvirkesmagasinet på Amnevägen i norra delen av Otterbäcken. I anslutning till hembygdsgården finns ett båthus för den unika "Dannjels laxbåt"  som 2001...

Läs mer >

Nyheter

I strålande solsken och med en ljudkuliss av fågelsång, genomfördes hembygdsföreningens vandring från Pipans hamn och till udden av stora Harsholmen.

Harsholmarna fick 2018 status som naturreservat för dess unika natur och rika fågelliv mm.  På vägen ut till udden beskådade vi en husgrund där Karl Nilsson med hustrun Johanna bodde fram...

Läs mer >

Yvonne Adamsson, mycket aktiv medlem i Amnehärads hembygdsförening har tilldelats Gullspångs kommuns kulturpris för kulturturism.

Yvonne får priset för sin fotokonst, sina utställningar av egen och andras konst samt sitt stora engagemang för skapandet av en minnesplats där den ståtliga Otterbäckens Sjömanskyrka stod innan den förstördes av brand natten till den 14 november1939.

Yvonne var...

Läs mer >

Den informella invigningen

Söndagen den 2 oktober var det öppet hu på hembygdsgården och sjöfartsmuseet i Otterbäcken med flera aktiviteter på gräsplanen framför hembygdsgården. Där kördes med tre motorer i båthuset tjärades laxbåten under ledning av Heintz Kusch. vädret var lite osäkert så det blev ingen repslagning.

I hembygdsgården serverades fika och visades bilder...

Läs mer >

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]