Om oss

Amnehärads Hembygdsförening, bedriver hembygdsarbete i gamla Amnehärads socken i Gullspångs kommun. föreningen bildades 1948 och har idag c:a 120 medlemmar.

Basen för verksamheten är Hembygdsgården i det stora korsvirkesmagasinet på Amnevägen i norra delen av Otterbäcken. I anslutning till hembygdsgården finns ett båthus för den unika "Dannjels laxbåt"  som 2001 kom tillbaka...

Läs mer >

Nyheter

Filmen Glada original del 2

Bertil Svenssons intressanta bygdefilm "Glada original del 2" som visades på Träffpunkten i Skagersvik den 6 oktober, lockade många besökare.

Det var sjunde gången som Joachim Johansson besökte oss för att visa någon svärfadern Bertil Svenssons filmer som alltid är uppskattade. Det är fantastiska tidsdokument från tider som flytt.

Vi ser fram mot nästa...

Läs mer >

Hembygdsdagen 2021

Hembygdsdagen de 12 september rönte stort intresse trots det något osäkra väderläget. Dock klarade vi oss från regn under de timmar som arrangemanget varade

Det slogs rep, det köptes lotter, det tävlades om namn på olika föremål, allt till det hemtrevliga dunket från Lennart Backelids Säfflemotor.

Och sist men inte minst framförde Moa...

Läs mer >

Moa Andersson
Hembygdsdagen 2021
Hembygdsdagen 2021

Vänerveckan

Ett inslag i Vänerveckan var öppet hus i sjöfartsmuseet och hembygdsgården lördagen den 4 september och det var en lyckad tillställning som även gynnades av  fantastiskt vackert väder. Besökarna var många och intresset för modellbyggaren Heinz Kusch  och  hans välgjorda och otroligt detaljrika modeller var stort.

Men även repslagarna som höll...

Läs mer >

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Julmarknad

November 28, 2021, 2:00 PM - November 28, 2021, 5:30 PM

Traditionell julmarknad på Gullspångs torg med levande musik, Luciapresentation, tomteparad, tipspromenad, lotterier, hantverkare, varmkorv och glögg och mycket mera,

Som avslutning kommer den hästdragna tomtevagnen med paket till alla barn.

Julmarknaden är ett samarrangemang med flera föreningar och näringsidkare.

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]