Gunnar Engnell från Dänningelanda fotograferade hus och gårdar i trakten från 1950-tal fram till 2000-talet. De har sparats som diabilder och är nu inskannade och digitaliserade. Bilderna är av skiftande kvalitet då de legat förvarade länge och tagna med olika bra kameror. Samtliga hus och gårdar i byarna finns inte med, några hus är oftare avbildade än andra. Bilder t ex från Kalvsvik, Jät, Växjö centrum finns också med.

Vi vill ge er nöjet att se och njuta av dem och de kommer att läggas kontinuerligt på hemsidan - sök i menyn på Utforska galleriet - därunder separata gallerier uppdelade i byar: Gunnar Engnell, bilder från ...   

De är fria att ladda ner och använda men vi är tacksamma om ni vid varje publikation anger att bilden är hämtad från Engnells bildsamling med källa Vederslöv och Dänningelanda hembygdsförening. 


De flesta bilder har en upplösning på 300 dpi. Några av dem kan ha lägre upplösning från skanningen. Varje bild har också behövt ses över vad gäller färgmättnad, klarhet och i vissa fall behövt rätas upp och beskäras (diabildens svarta ram). De läggs ut i mappar med byarnas namn kontinuerligt under kommande månader. Några byar slås ihop där det är få bilder. 

Den 21 april 2024 bilder från Dänningelanda byar. 
Den 24 april bilder från Ljungsåkra och Nöbbele.

Välkommen att besöka galleriet!


Inskanning har gjorts av Åke Svensson,Valeryd, bildredigering och hemsida Solveig Jonsson-Perjos 


Förening:

Vederslöv och Dänningelanda Hembygdsförening

Skapad av: Solveig Jonsson-Perjos (2024-04-21 20:16:37) Kontakta föreningen
Ändrad av: Solveig Jonsson-Perjos (2024-04-24 11:01:38) Kontakta föreningen

Kontakta oss

 c/o Stefan Holmberg, Herrgården, 35594 Vederslöv
 Hembygdsgården, 355 94 VEDERSLÖV
 070-6837532[email protected]