Höstmarknad

Lördagen 8 oktober 11.00 – 16.00 arrangerar hembygdsföreningen en höstmarknad vid Liljenäs i Värmskog. Marja i Myrom kommer att måla en tavla som lottas ut.
Läs mera under aktivitet till höger.

Visor & Hästjazz

Grållegänget på Liljenäs 12 juliFotograf: Grållegänget på Liljenäs 12 juli

Många kom för att se och höra ”Grållegänget” från Visklubb 67 i Säffle när dom besökte Värmskog den 12 juli på sin turné med traktor och vagn. Deras repertoar från kända och mindre kända svenska visor till countrymusik går hem hos en bred publik.

L M Ericsson

Flera av de närmast kommande aktiviteterna i Värmskog är tillägnade Lars Magnus Ericsson då det den 5 maj är 170 år sedan han föddes på Nordtomta i Vegerbol. Se mer under aktiviteter till höger på sidan. Även församlingens traditionella gökotta på
Kristi himmelsfärdsdag, just den 5 maj, är i viss mån anpassad då den förläggs vid L M Ericssons minnessten på Klockkullen vid kyrkan. Tiden är kl 09.00

Välkommen att delta i bygdens aktiviteter!

”Osynliga” bilder

I samband med hembygdsförbundets uppdatering av hembygd.se har det tyvärr uppstått krångel med en del länkar till bildgalleriet. En serverflytt som skall lösa problemet är under arbete.

Årsmötet

Irene Jansson, Gansbyn avgick efter två år i hembygdsföreningens styrelse, till ny ledamot på två år valdes Catrin Sundling. I valberedningen avgick Ingrid Bengtsson och där kunde inte någon ersättare väljas på mötet. I skrivande stund finns där en plats vakant och styrelsen tar gärna emot förslag. Se hela styrelsen i kontaktuppgifterna i vänstra marginalen.

Är du intresserad av att släktforska?

Var skall jag söka och hur kan jag komma vidare när jag släktforska? Ingrid Johansson på Sättra kommer till Liljenäs skola för att ge vägledning och tips och svara på frågor för alla som är intresserade av släktforskning. Vi börjar med en träff söndag 14/2 kl. 16.00 och beroende på intresse kan det bli någon ytterligare träff.

Välkommen!

 

Missa inte året Julturné

Julturné 2015Fotograf: Julturné 2015

Informationsträff om Bygdeband

Tisdag 15/9 blir det en informationsträff i Arvika om att arbeta med databasen Bygdeband. Är du intresserad veta mer och av att hjälpa till för Värmskogs Hembygdsförening kontakta Börje Willman senast måndag 7/9 för anmälan till informationsträffen.

Värmskogshelgen

Lördag 4 juli arrangerar VSK Värmskogsloppet och på söndagen 5 juli är det åter dags för den traditionella Värmskogsdagen.
Se mera under aktiviteter.

Norsk folkdansuppvisning

Det norska folkdanslaget Leikarringen Huldra är på uppvisningsturné i Värmland under midsommarhelgen. I samband med det har vi fått möjligheten att få en uppvisning i Värmskog på söndagen den 21 juni. Dom dansar igång kl. 13.00 och om inte vädret ställer till det för mycket är det meningen att uppvisningen skall vara på Liljevallen.
Det ca 25 personer starka danslaget bildades i Drammen 1970 och har visat upp sig internationellt vid flera tillfällen. Missa inte detta tillfälle att se dom!

Affisch

Hitta aktivitet

Se alla aktiviteter