Hitta aktivitet

Sep20
Vad är gömt i museets förråd?

20 september - 23 november Invigning lördagen 20 september kl 11.00
Till aktivitet


Oct4
Brandkårshistorisk utställning

4 oktober - 6 december Obs! Platsen är Gamla brandstationen vid Gröna Torg
Till aktivitet


Nov22
Julstuga i Hembygdsparken i Degeberga

Klockan 11.00 startar vår traditionella julstuga...
Till aktivitetSkånes Hembygdsförbund

Välkommen!

Skånes hembygdsförbund är en paraplyorganisation för den skånska hembygdsrörelsen. Bland våra medlemsföreningar, 99 till antalet, finns hembygdsföreningar, museiföreningar, lokalhistoriska föreningar och byalag . De förvaltar och visar äldre byggnader, varav flera är museer. De erbjuder också hundratals arrangemang och utställningar årligen. Se vad som händer under 2014 i aktivitetskalendern här till höger eller använd listan över föreningar i vänstermenyn för att hitta till en förening nära dig!

För att finna förbundets aktiviteter specifikt, sök på Skånes hembygdsförbund i aktivitetskalendern. De kurser och temadagar vi arrangerar vänder sig såväl till medlemsföreningar som till allmänheten.

 

Just nu


Höstens återstående kurser

Under hösten erbjuder vi ett antal kurser och temadagar som vänder sig till medlemmar, men också till en intresserad allmänhet. Här är de som återstår innan jul:

12 november – Bidragskurs i Höör
18 november – introduktion till Tidsmaskinen i Hässleholm. Inbjudan
20 november förmiddag – användarmöte Bygdeband i Klippan
20 november eftermiddag - användarmöte Hembygdsportalen i Klippan. Inbjudan
8 december – Betaltjänster för alla? i Höör. Inbjudan slutkonferens – Betaltjänster för alla

Läs mer i aktivitetskalendern här bredvid!
Välkommen att anmäla dig eller din förening!

 


Tidsmaskinen – nu också för iPhone!

Magnus Wallon, Do-Fi

Fotograf: Magnus Wallon, Do-Fi

Många är vi som längtat efter iPhone-versionen av Tidsmaskinen! Nu är den här och fler har möjlighet att ladda ner applikationen och gå på rundvandring i historien! Man behöver en smartphone med GPS och kompass.

Som förening, eller annan organisation, kan man också skapa sin egen rundvandring. Läs mer om Tidsmaskinen genom att klicka på den lila boxen till höger.


Bidragskurs

Nu är det klart att det blir en bidragskurs i höst, den 12 november kl. 16 – 20 i Höör. Vilka bidrag och fonder finns att  söka för en förening? Hur skriver man en ansökan? Välkommen att lära mer! Anmäl dig till Pia Sander, 046 – 15 80 73 eller pia.sander@skaneshembygdsforbund.se. Läs mer här

 


Bidra med dina caféberättelser!

Inget att göra i hängmattan? Svara på vår frågelista om caféminnen!
Just din berättelse är viktig för oss. Läs mer här

vismarlöv


Bilder från verksamheten

Skånes hembygdsförbund tar gärna emot bilder från alla de olika aktiviteter och arrangemang som föreningarna håller i. Bilderna kommer att användas i marknadsföring av olika slag för att berätta om hembygdsrörelsens betydelse och bredd. Alla typer av foton är välkomna, tänk bara på att fotografen ska ha gett sitt tillstånd att bilden får användas av Skånes hembygdsförbund.

Kontakta gärna Sara Lind för mer information, tel. 046 – 15 80 72 e-post sara.lind@skaneshembygdsforbund.se


Utflyktstips

I Temaresekatalogen för 2014 kan du läsa om dagsresor med olika teman som ett antal  hembygdsföreningar har gått samman kring. Varför inte börja planera vårens resor redan nu. Resorna är öppna för alla som är intresserade och erbjuds under ett antal datum. Priset inkluderar visningar, förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Läs mer i katalogen som också kan laddas ner som pdf från boxen benämnd Temaresor.

I foldern om Hembygdsparker i Skåne finns fler utflyktstips. Ett nätverk mellan några föreningar i norra och östra Skåne gör reklam för respektive park. Foldern finns att ladda ner som pdf om du klickar på länken Hembygdsparker i Skåne. En översiktlig karta och kontaktuppgifter finns liksom QR-koder för smarta telefoner. Koderna leder till respektive förenings hemsida, som också kan nås från vår hemsidas  sidomeny föreningar & museer .