Image
 
 
Ta en tur på hemsida och utforska platsen.  Det har hänt en hel på det nya året. 
 

Snöbilder från hembygdsgården. Strålande sol men så kallt så att mobilen nästan lade av. Här kan du möta hembygdsgården snöklädd.

Bilder och berättelser,
Vissa dagar kan  startsträckan  vara nog så lång och besvärlig . Man börjar lite trevande, lägger in bilder  och konstaterar dagen efteråt att det var nog inte så klokt gjort.  Att radera i databaser är enkelt och sedan är det bara att börjar om.  Nu är full fart framåt.  Ett USB-minne med bilder  som jag fått från  Linus bildsamling som jag lägger in.  Det är torp och gårdar samt små och stora sjöar och öar. Sjöar som jag inte visste fanns.  Så roligt att få nya kunskaper varje dag
Många av bilder behöver årtal, eller åtminstone årtionende. Det saknas på många bilder och för att kunna publicera dem så måste man lägga in  in en tidsperiod.  Jag har gissat rätt friskt och ska gå genom bilderna igen.  Tacksam om den som har kunskap om bilder och personer hör av sig, så ser jag till att det blir rätt. 
En annan kunskapskälla är Oves blogg, där finns allt möjligt som jag gärna vill spara för framtida besökare här. Ett enklare sätt är länka till inlägg i bloggen, men vis av erfarenheten så vet jag att hemsidor kommer och hemsidor försvinner och länkarna som leder till en felsida. 
Denna snöiga och kalla vinter leder tankarna forna tiders vinterarbete, att ta upp is och lägga i sågspånsdös för att hålla kylan på sommaren.  Om det kan man läsa  här  Isupptagning på Alsen.


På gång är ett nyhetsbrev som ska delas ut tillsammans med program och kallelse till årsmöte.  I fortsättningen så kommer det att skickas ut via mejl.
Så det vore jättebra om du  skickar din  mejladress till oss och det går bra att göra här på meddelande
 

Finntorp ålderdomshem
Igelsjön
Eriksberg

Förening:

Norra Vättersbygdens Hembygdsförening

Skapad av: Anita Karlsson (2024-01-24 23:54:43) Kontakta föreningen
Ändrad av: Anita Karlsson (2024-02-05 17:00:25) Kontakta föreningen