Hitta aktivitet

Inga aktiviteter


Berättelser från Dunkers och Lilla Malma socknar - nr 11

Du har väl köpt vår senaste årsbok med 84 sidor lokal kulturhistoria från våra trakter. Finns annars i alla välsorterade butiker i Malmköping eller i Fotomuseet vid hembygdsgården

Soldatregistret vid Museet Malmahed

Du som söker soldatsläktingar vid Södermanlands regemente 1774 - 1901. Välkommen att använda vår nyinstallerade PC med en grunddatabas där du kan hitta information om gamla soldatsläktingar. Museet är öppet mellan 12 - 16 varje onsdag - lördag fram till den 16 augusti.

En aktuell medlemslista

För att enkelt kunna nå våra medlemmar med information vill vi gärna ha din e-postadress. Skicka ett mejl till oss, mhbf@telia.com, så kan vi skapa en elektronisk e-postlista. Får vi tillräckligt många e-postadresser har vi en idé om ett månadsbrev.

Fotomuséet vid Hembygdsgården

Vårt fotomuseum är öppet varje onsdag kl. 18 - 20 utom helgdagar och helgdagsaftnar. Välkommen

Julmarknaden vid hembygdsgården

6 Dec. 11 - 16 och 7 Dec. 12 - 16 är du välkommen att besöka hembygdsgården. I Länsmansgården serveras kaffe med dopp och i Gästgivaregården, Gustav Wetterstugan och Slättåkerstugan kan du se vad en mängd hantverkare har att sälja inför julen. I Fotomuséet kan du leta anfäder i soldatregistret eller titta på gamla malmköpingsbilder.

Malmköpingsortens Hembygdsförening

Nytt naturreservat i Malmköping

Malmköpingsortens hembygdsförening medverkar på söndag den 21/9 klockan 13:00 då Malmköpings naturreservat invigs vid Klovsten.
Landshövding Liselott Hagberg invigningstalar, kaffe serveras och du kan gå en kort tipspromenad. Välkomna till Klovsten.


Veteranplöjningen den 13 sept.

Ett drygt 30-tal veterantraktorer med påmonterade gamla plogar av olika sorter, samlades på gärdet vid Snösvad för att visa att gamla maskiner fortfarande fungerar. En annan anledning att komma är att träffas, diskutera, få tips och kolla kollegornas utrustning. Publiken, många hundra personer, både stora och små entusiaster, hade en trevlig dag och kunde också beundra gamla bilar, mopeder, motorcyklar och t.o.m. ett sportflygplan som lockats till Snösvad.

Göran Bayard

Fotograf: Göran Bayard


 

 

 


Öppet hus med många aktiviteter

Göran Bayard

Fotograf: Göran Bayard

Den 23 augusti var det öppet hus vid hembygdsgården. Många kom och tittade på det uppfräschade brandmuséet och många gamla maskiner var i drift. Den mer än 100 år gamla tändkulemotorn tuffade igång liksom Lanz Bulldog, även den med tändkulemotor. En Fordson-traktor med järnhjul gjorde djupa märken i gruset. Båda traktorerna är mer än 75 år gamla men fortfarande körbara. 12 liter trätjära blev resultatet när ett halvt oljefat med tättpackad tjärved brändes. Dagen blev lyckad och under de korta regnskurar som kom smakade kaffe med hembakt gott inomhus i Länsmansgården.
Göran Bayard

Fotograf: Göran Bayard

 


Glada midsommarfirare i Malmköping

Leif Jacobsson

Fotograf: Leif Jacobsson

Det traditionella midsommarfirandet med dans och lekar kring den säregna majstången lockar allt större publik. Servering, utställningar, lekar för barnen, hästrundturer m.m. gav dagen en prägel av folkfest.
Mormors lilla kråka körde i diket och Små grodorna hoppade runt i långa led till allas förtjusning och många i publiken sjöng med i sångerna.
Åkturer efter häst och vagn var ett populärt avbrott i dansandet och de båda kraftiga ardennerna fick dra många turer runt i köpingen.Göran Bayard

Fotograf: Göran Bayard

Göran Bayard