Hitta aktivitet

feb7
Isupptagning på gammalt sätt

Välkommen att se hur man ordnade kyla för mat och dryck innan kylskåpen fanns.
Till aktivitetFotomuséet vid Hembygdsgården

Vårt fotomuseum är öppet varje onsdag kl. 18 - 20 utom helgdagar och helgdagsaftnar. Under 2015 kommer vi dessutom att ha öppet den sista lördagen i varje månad kl 11 - 14. Välkomna att titta på foton eller leta gamla soldatsläktingar.

Berättelser från Dunkers och Lilla Malma socknar - nr 11

Du har väl köpt vår senaste årsbok med 84 sidor lokal kulturhistoria från våra trakter. Finns annars i alla välsorterade butiker i Malmköping eller i Fotomuseet vid hembygdsgården

Muséet Malmahed byggs om

Malmköpingsortens hembygdsförening och Sörmlands Museum samarbetar om hur utställningen om "Soldaterna på Malmahed" kan förbättras. Nypremiär till sommaren 2015. Se mera under fliken Muséet Malmahed till vänster.

En aktuell medlemslista

För att enkelt kunna nå våra medlemmar med information vill vi gärna ha din e-postadress. Skicka ett mejl till oss, [email protected], så kan vi skapa en elektronisk e-postlista. Får vi tillräckligt många e-postadresser har vi en idé om ett månadsbrev.

Malmköpingsortens Hembygdsförening

Välkommen till Lördagsöppet

Den 31 januari är det premiär för Lördagsöppet vid Fotomuséet. Välkommen att botanisera i bildarkivet eller vårt omfattande register över alla indelta soldater i Sörmland.


Välbesökt julmarknad vid hembygdsgården

Göran Bayard

Fotograf: Göran Bayard

Årets julmarknad är över och trots lite ruggigt och kyligt väder kom många besökare till vår hembygdsgård för att kanske fynda julklappar. I de små stugorna kunde man hitta stickade, virkade och vävda alster, handla honung, trätjära och havrekärvar eller bara sitta en stund och mysa med en kopp kaffe i Länsmansgården i skenet av bara stearinljus.


Besök på textilmuséet

Anita Widen

Fotograf: Anita Widen

Den 18 sept. besökte 6 personer från Textilhistoriska gruppen i Nyköping vårt textilmuseum. Git Olsson visade och berättade om samlingarna.


Nytt naturreservat i Malmköping

Göran Bayard

Fotograf: Göran Bayard

Den 21 september invigdes Malmköpings naturreservat som nu täcker i stort sett hela Plevnahöjden från Klovstensvägen till RV 55. Mary Rudin har skänkt marken och samarbetat med Länsstyrelsen under flera år för att få naturreservatet till stånd. Nästan 100 naturintresserade personer var på plats när Landshövding Liselott Hagberg förrättade invigningen. Hembygdsföreningen medverkade genom Leif Jacobsson som berättade om området i svunna tider.