Sidan uppdaterad 16-06-21

 

Midsommmarafton på Hembygdsgården

Utställningar i Hembygdsgården
Under midsommarhelgen kan du ta del av två utställningar i Gustaf Wetterstugan på Hembygdsgården. Den ena är ”Gammaldags Marknad 40 år” och den andra är Södermanlands Hembygdsförbunds bildutställning ”Teknik- och miljöutvecklingen under de senaste 100 åren”. Marknadsutställningen kommer att finnas kvar under hela sommaren och Hembygdsförbundets utställning kommer även att finnas på plats under Öppet Hus den 13 augusti. Välkomna!

 

Konsert med Flen världsorkester i Björndammens masugn

Datum och tid: fredag 1 juli, kl. 19:00

Plats: Björndammens masugn, halvvägs mellan Malmköping och Strängnäs vid väg 55.
Biljetter finns att köpa redan nu på Café Björndammen – 150:-/pers, barn under 13 år gratis.
Parkering 20:-
Korv, öl, läsk och tilltugg kommer att finnas till försäljning.

Mer info finns på : http://bjorndammensmasugn.se/blog/blog-3/2016/20160701.html.

Årskurs 3 på utflykt i hembygdsföreningens regi

Måndagen den 23 maj guidade Leif Jacobsson 50-talet elever från åk 3 i Malmaskolan och Dunkers skola genom Lilla Malma och Dunkers socknar. Det var Hembygdsföreningen som kunde genomföra denna utflykt i hembygden tack vare det stipendium som föreningen kunnat inrätta med medel från arvet efter Dunkerssonen Lennart ”Stubbetorparn´” Andersson. Ett lyckat evenemang med besök på ”Trollön” vid Follökna och resa förbi ”Mordkärret” och Fräkentorp till Dunkers skola. Där bjöd ”Peson” på korv och dryck. Efter lek i härligt försommarväder gick resan förbi Mora och till Björndammens Masugn. En alltigenom lyckad dag som lokalpressen uppmärksammade.

Resa till Tunaberg

Från SPF Seniorerna Malmköping, har vi fått ett erbjudande till våra medlemmar.

De ordnar en resa den 2 juli till Tunabergs Hembygdsgård. Där spelas en Bygdeteater om när fackföreningen kom till Bruket.

I resan, som kostar 570 kr, ingår lunch i Nyköping, guidad tur i gruvan, teaterbiljett, kaffe och bussresa.

Ingrid Lundh från SPF svarar på frågor och tar emot bokningar på telefon 0157 30034, senast den 18 juni. Du som har möjlighet, kan också mejla till ingrid.lundh@telia.com.

Sommaren 2016

Tillgängligheten i kulturkvarteret Hembygdsgården kommer att utökas under sommarveckorna. Detta blir möjligt genom ett utökat samarbete med turistbyrån, som även i år kommer att finnas i Länsmansgården.

Fotomuséet kommer att vara bemannat så gott som dagligen under juni och juli. Enklare guidning och visning erbjuds och man behöver inte boka i förväg.

Textilmuséet, som i år firar 35-årsjubileum, samarbetar med turistbyrån. Personal där kommer att under 6 veckor kunna guida de besökare som vill se samlingarna. Ingen förbokning behövs.

Fotomuséet kommer att ha utökad bemanning varje onsdag kl. 16 – 19 under juni, juli och augusti.

Den 20 juli öppet från 13 då också hela gården är öppen och alla muséer är tillgängliga för besök.

13 augusti är det Öppet-hus mellan 11 och 15. Då ges också tillfälle att då allt är öppet och guider finns på plats.

Malmahedsmuséet har i år en ny utställning om gymnastiklägren på Heden. Premiär den 28 maj i samband med Gammaldags Malmköpings Marknad.
Ordinarie öppethållande är sedan onsdagar tom lördagar från den 29 juni tom 20 augusti mellan kl 12 – 16.
Muséet återfinns i en av de gamla lägerhyddorna, nr 2, bakom vårdcentralen.