Hitta aktivitet

aug23
Hembygdens helg vid Malmköpings hembygdsgård

Flera muséer är öppna, vi visar maskiner och redskap och andra aktiviteter är på gång. Kaffe serveras i vår trivsamma miljö och "småfolket" finns i Slättåkersstugan.
Till aktivitet


sep13
Plöjning med veterantraktorer

Trimma din gamla traktor och justera in plogen. Kom till Snösvad mellan Malmköping och Sparreholm och träffa likasinnade veteraner.
Till aktivitetSoldatregistret vid Museet Malmahed

Du som söker soldatsläktingar vid Södermanlands regemente 1774 - 1901. Välkommen att använda vår nyinstallerade PC med en grunddatabas där du kan hitta information om gamla soldatsläktingar. Museet är öppet mellan 12 - 16 varje onsdag - lördag fram till den 16 augusti.

Berättelser från Dunkers och Lilla Malma socknar - nr 11

Den nya årsboken är nu nyutkommen med 84 sidor lokal kulturhistoria från våra trakter. Finns i alla välsorterade butiker i Malmköping eller i Fotomuseet vid hembygdsgården

En aktuell medlemslista

För att enkelt kunna nå våra medlemmar med information vill vi gärna ha din e-postadress. Skicka ett mejl till oss, mhbf@telia.com, så kan vi skapa en elektronisk e-postlista. Får vi tillräckligt många e-postadresser har vi en idé om ett månadsbrev.

Fotomuséet vid Hembygdsgården

Vårt fotomuseum är öppet varje onsdag kl. 18 - 20 utom helgdagar och helgdagsaftnar. Välkommen

Malmköpingsortens Hembygdsförening

Glada midsommarfirare i Malmköping

Leif Jacobsson

Fotograf: Leif Jacobsson

Det traditionella midsommarfirandet med dans och lekar kring den säregna majstången lockar allt större publik. Servering, utställningar, lekar för barnen, hästrundturer m.m. gav dagen en prägel av folkfest.
Mormors lilla kråka körde i diket och Små grodorna hoppade runt i långa led till allas förtjusning och många i publiken sjöng med i sångerna.
Åkturer efter häst och vagn var ett populärt avbrott i dansandet och de båda kraftiga ardennerna fick dra många turer runt i köpingen.Göran Bayard

Fotograf: Göran Bayard

Göran Bayard


Veteranerna på studieresa

Torbjörn Haglund

Fotograf: Torbjörn Haglund

Torbjörn Haglund

Fotograf: Torbjörn Haglund

Fotograf: Torbjörn Haglund

Den 9 – 10 juni gjorde vårt veterangäng en intressant resa för att se Särestads Landsbygdsmuseum och Horns Tegelbruk i Väring, båda i Västergötland. Vid Horn fick man se tillverkning av äkta handslaget tegel som bränns i en vedeldad flamugn enligt gammal hantverkstradition. Traditionen förs vidare av femte generationen i den familj som driver tegelbruket.


Brandmuséet omdisponerat

Göran Bayard

Fotograf: Göran Bayard

För att bättre kunna se allt i muséet har vi satt upp några nya hyllor. Där finns nu mindre föremål som tidigare stått på golvet bland alla stora sprutor och vagnar. Välkomna att titta in!


Nyrenoverade kanoner nu vid Stadshuset

Göran Bayard

Fotograf: Göran Bayard

G A Siegroths kanoner är nu på plats framför Stadshuset. De har på ett utmärkt sätt under våren renoverats av personal på OP System AB (f.d. Smedab). Där har de blästrats, målats och genomgått smärre justeringar. Kanonrören har återfått sin ursprungliga, mörkt rödbruna kulör. Kanonernas hjul har varsamt renoverats vid Hembygdsgården av Anders Halldén och Lars Ivarsson.