Hitta aktivitet

Inga aktiviteter


Fotomuséet vid Hembygdsgården

Vårt fotomuseum är öppet varje onsdag kl. 18 - 20 utom helgdagar och helgdagsaftnar. Under 2015 kommer vi dessutom att ha öppet den sista lördagen i varje månad kl 11 - 14. Välkomna att titta på foton eller leta gamla soldatsläktingar.

Berättelser från Dunkers och Lilla Malma socknar - nr 11

Du har väl köpt vår senaste årsbok med 84 sidor lokal kulturhistoria från våra trakter. Finns annars i alla välsorterade butiker i Malmköping eller i Fotomuseet vid hembygdsgården

Muséet Malmahed byggs om

Malmköpingsortens hembygdsförening och Sörmlands Museum samarbetar om hur utställningen om "Soldaterna på Malmahed" kan förbättras. Nypremiär till sommaren 2015. Se mera under fliken Muséet Malmahed till vänster.

En aktuell medlemslista

För att enkelt kunna nå våra medlemmar med information vill vi gärna ha din e-postadress. Skicka ett mejl till oss, [email protected], så kan vi skapa en elektronisk e-postlista. Får vi tillräckligt många e-postadresser har vi en idé om ett månadsbrev.

Malmköpingsortens Hembygdsförening

Veteranerna ordnade sportlovsaktivitet

Göran Bayard

Fotograf: Göran Bayard

Göran Bayard

Fotograf: Göran Bayard

Tisdagen den 17/2 ordnade veteranerna och strykjärnsmuséet lite aktiviteter på heden för sportlovslediga ungdomar. Drygt 100 barn och ungdomar fick åka kälkskjuts efter veterantraktor, prova strykjärnscurling och grilla korv.


Dagisbarnen åker kälkskjuts på heden

Göran Bayard

Fotograf: Göran Bayard

Den 10 februari i härligt vinterväder åkte ett 30-tal dagisbarn efter hembygdsföreningens veterantraktor i en kälkskjuts runt hedens snödrivor. Det var en populär aktivitet och det blev flera turer eftersom alla ville åka flera gånger.


Världspremiär för strykjärnscurling

Göran Bayard

Fotograf: Göran Bayard

Den 7/2 var det världspremiär för Strykjärnscurling i Malmköping. Strykjärnsmuséets grundare Lars Ivarsson kunde glädjas åt en stor publik som kom för att se evenemanget. På bilden ses ett damlag från Dunker som med kraft och silverhjälmar satsar på att slå ut ett av motståndarnas strykjärn.


Välkommen till Lördagsöppet

Den 28 februari är det åter Lördagsöppet vid Fotomuséet. Välkommen att botanisera i bildarkivet eller vårt omfattande register över alla indelta soldater i Sörmland.