Sidan uppdaterad 16-05-21

Årskurs 3 på utflykt i hembygdsföreningens regi

Måndagen den 23 maj guidade Leif Jacobsson 50-talet elever från åk 3 i Malmaskolan och Dunkers skola genom Lilla Malma och Dunkers socknar. Det var Hembygdsföreningen som kunde genomföra denna utflykt i hembygden tack vare det stipendium som föreningen kunnat inrätta med medel från arvet efter Dunkerssonen Lennart ”Stubbetorparn´” Andersson. Ett lyckat evenemang med besök på ”Trollön” vid Follökna och resa förbi ”Mordkärret” och Fräkentorp till Dunkers skola. Där bjöd ”Peson” på korv och dryck. Efter lek i härligt försommarväder gick resan förbi Mora och till Björndammens Masugn. En alltigenom lyckad dag som lokalpressen uppmärksammade.

Resa till Tunaberg

Från SPF Seniorerna Malmköping, har vi fått ett erbjudande till våra medlemmar.

De ordnar en resa den 2 juli till Tunabergs Hembygdsgård. Där spelas en Bygdeteater om när fackföreningen kom till Bruket.

I resan, som kostar 570 kr, ingår lunch i Nyköping, guidad tur i gruvan, teaterbiljett, kaffe och bussresa.

Ingrid Lundh från SPF svarar på frågor och tar emot bokningar på telefon 0157 30034, senast den 18 juni. Du som har möjlighet, kan också mejla till ingrid.lundh@telia.com.

Sommaren 2016

Tillgängligheten i kulturkvarteret Hembygdsgården kommer att utökas under sommarveckorna. Detta blir möjligt genom ett utökat samarbete med turistbyrån, som även i år kommer att finnas i Länsmansgården.

Fotomuséet kommer att vara bemannat så gott som dagligen under juni och juli. Enklare guidning och visning erbjuds och man behöver inte boka i förväg.

Textilmuséet, som i år firar 35-årsjubileum, samarbetar med turistbyrån. Personal där kommer att under 6 veckor kunna guida de besökare som vill se samlingarna. Ingen förbokning behövs.

Fotomuséet kommer att ha utökad bemanning varje onsdag kl. 16 – 19 under juni, juli och augusti.

Den 20 juli öppet från 13 då också hela gården är öppen och alla muséer är tillgängliga för besök.

13 augusti är det Öppet-hus mellan 11 och 15. Då ges också tillfälle att då allt är öppet och guider finns på plats.

Malmahedsmuséet har i år en ny utställning om gymnastiklägren på Heden. Premiär den 28 maj i samband med Gammaldags Malmköpings Marknad.
Ordinarie öppethållande är sedan onsdagar tom lördagar från den 29 juni tom 20 augusti mellan kl 12 – 16.
Muséet återfinns i en av de gamla lägerhyddorna, nr 2, bakom vårdcentralen.

Hur man bygger en gärdsgård….

liknande den här kan du får se på Gammaldags Malmköpings Marknad den 28 maj då
veteranerna i föreningen ska visa hur man gör.

Göran BayardFotograf: Göran Bayard