Hitta aktivitet

Inga aktiviteter


Berättelser från Dunkers och Lilla Malma socknar - nr 11

Du har väl köpt vår senaste årsbok med 84 sidor lokal kulturhistoria från våra trakter. Finns annars i alla välsorterade butiker i Malmköping eller i Fotomuseet vid hembygdsgården

En aktuell medlemslista

För att enkelt kunna nå våra medlemmar med information vill vi gärna ha din e-postadress. Skicka ett mejl till oss, mhbf@telia.com, så kan vi skapa en elektronisk e-postlista. Får vi tillräckligt många e-postadresser har vi en idé om ett månadsbrev.

Fotomuséet vid Hembygdsgården

Vårt fotomuseum är öppet varje onsdag kl. 18 - 20 utom helgdagar och helgdagsaftnar. Välkommen

Julmarknaden vid hembygdsgården

6 Dec. 11 - 16 och 7 Dec. 12 - 16 är du välkommen att besöka hembygdsgården. I Länsmansgården serveras kaffe med dopp och i Gästgivaregården, Gustav Wetterstugan och Slättåkerstugan kan du se vad en mängd hantverkare har att sälja inför julen. I Fotomuséet kan du leta anfäder i soldatregistret eller titta på gamla malmköpingsbilder.

Malmköpingsortens Hembygdsförening

Årets havreskörd nu till salu som Havrekärvar

Göran Bayard

Fotograf: Göran Bayard

Nu är årets havreskörd paketerad och kärvarna finns att köpa hos Veteranerna vid hembygdsgården. Vintern närmar sig och våra småfåglar gillar havrekärvarna med gammaldags svarthavre. Välkomna !


Besök på textilmuséet

Anita Widen

Fotograf: Anita Widen

Den 18 sept. besökte 6 personer från Textilhistoriska gruppen i Nyköping vårt textilmuseum. Git Olsson visade och berättade om samlingarna.


Nytt naturreservat i Malmköping

Göran Bayard

Fotograf: Göran Bayard

Den 21 september invigdes Malmköpings naturreservat som nu täcker i stort sett hela Plevnahöjden från Klovstensvägen till RV 55. Mary Rudin har skänkt marken och samarbetat med Länsstyrelsen under flera år för att få naturreservatet till stånd. Nästan 100 naturintresserade personer var på plats när Landshövding Liselott Hagberg förrättade invigningen. Hembygdsföreningen medverkade genom Leif Jacobsson som berättade om området i svunna tider.


Veteranplöjningen den 13 sept.

Ett drygt 30-tal veterantraktorer med påmonterade gamla plogar av olika sorter, samlades på gärdet vid Snösvad för att visa att gamla maskiner fortfarande fungerar. En annan anledning att komma är att träffas, diskutera, få tips och kolla kollegornas utrustning. Publiken, många hundra personer, både stora och små entusiaster, hade en trevlig dag och kunde också beundra gamla bilar, mopeder, motorcyklar och t.o.m. ett sportflygplan som lockats till Snösvad.

Göran Bayard

Fotograf: Göran Bayard