Hembygdsföreningarnas dag på Fristadstorget

Foto GDFotograf: Foto GD
Söndag 25 september 12-16 på Fristadstorget. För att fira Hembygdens år och Sveriges Hembygdsförbunds 100-årsjubileum inbjuder föreningarna i Eskilstuna er till Hembygdsföreningarnas dag med underhållning, linberedning, Jubileumsutställningen 100 år i bilder, ansiktsmålning och stupstock. Tal av kommunfullmäktiges ordförande Ann-Sofie Wågström kl 13. Allsång kl 15.30. Välkomna!

Projekt i din förening

Projektdag i Flen den 20 oktober

Välkomna till Flen den 20 oktober. Anmälan till Vuxenskolan.

Klicka på bilden för att förstora den.

Platser där vi möts

Berättarcafé den 27 sept

 

Berättarcafé i Kulturhuset Slottsvakten den 27 september.

Välkommen att berätta eller att lyssna. Vilka platser är viktiga för dina möten? Kan du inte komma till Slottsvakten? Berätta ändå på Minnen.se Där kan du även ladda upp ljudfiler och filmer.

Kulturarvsdagen – hela helgen 10-11 sept

Foto KGZ Fougstedt

Är ni redo för Kulturarvsdagen 2016, med temat ”Tidens rörelser”? Under helgen den 10-11 september finns ett stort utbud av arrangemang att välja mellan. Det sörmländska utbudet i hembygdsrörelsen finns här i länken.
Se också aktivitetskalendern

Kick off för Temaresor i Rekarnekretsen

Gardsbutik-4972Fotograf: Gardsbutik-4972
Välkomna till Tourist Center, Rothoffsvillan, Tullgatan 4 den 12 oktober klockan 14-16.  Vi får reda på mer om Tourist Center och verksamheten där. Vi diskuterar Temaresorna som redan är packade inför 2017 och om annat vi skulle kunna göra för att locka besökare även om man inte har en färdigpackad resa. Inbjudan

 

Hembygdsrörelsen på Skansen

Leif Jacobsson och prinsessan Sofia under högtidsceremonierna på kvällen. Foto GD

Den 27-28 augusti firade vi Hembygdens helg på Skansen.

I länken här finns en del bilder från Södermanlands hembygdsförbunds öden och äventyr under helgen.

I länken här kommer ni till en länksamling där ni till exempel kan lyssna på prinsens tal, se rörliga bilder och se läsa artiklar. Några av länkarna går via Facebook.

Hembygdsrörelsen intar Skansen den 27-28 augusti

Vi ses väl på Skansen

Nu börjar det närma sig på allvar, Hembygdens Helg på Skansen. På SHFs hemsida hittar ni program och information om helgen. Södermanlands hembygdsförbund samlas på marknadsgatan för att åter inta Jöddestenen. Vi ses där!

Läs mer om Skansen i länken här.

Sommarn är här – Välkommen till oss och fira!

Björnlunda hembygdsgård

När du funderar över vad ni ska göra idag eller imorgon så går ni in på aktivitetskalendern. Tyvärr ser ni från denna sida bara vårt Höstmöte, men när ni valt ”alla aktiviteter” öppnar sig en ny värld. Aktivitetskalendern Den som föredrar sommarprogrammet laddar ned det här  eller beger sig till närmaste sörmländska turistbyrå för att hämta ett pappersexemplar.

Växla in era sedlar i tid!

Den första juli är de gamla 20-, 50- och 1000-kronorssedlarna ogiltiga.
Läs mer på Riksbankens hemsida  här i länken.

Tillägg i sommarevenmangen

Tyvärr har ett evenemang fallit bort; Lördagen 2 juli kl 12.00-16.00 är Hällbybrunns hembygdsförening på Sörmlandsgården, Djurgården, Eskilstuna. Musik, våffelgräddning, kaffeservering, utställare.