Medlemsbrev för februari med kallelse till årsmötet fredagen den 3 mars 2023 kl. 19.00 i Kindstugan.

Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast en vecka innan mötet.

Vårens herredagar samt regler för andelsveckan i Björnbyn framgår av vidstående sida.
När detta skrivs börjar elpriset så sakta återgå nästan till normal nivå. Tur i oturen är att vi hittills har haft det ganska milt i landet och varit duktiga på att minska vår förbrukning. De händelser som skett i vårt närområde kan vi tyvärr inte göra så mycket åt. Förhoppningen är att den ena parten tar sitt förnuft till fånga, drar tillbaka sina trupper, och kommer till förhandlingsbordet.

Förhoppningsvis har alla fått sin fjärde eller femte spruta och livet börjar återgå till det normala. Detta innebär att vår verksamhet kan fortgå enligt plan. Våra herredagar börjar återigen bli välbesökta och det är glädjande. Stugan är numera larmad och det synes fungera väl. Vårt samarbete med Liseberg är fortsatt gott.

Ekonomi

Gillets ekonomi har inte utsatts för några större påfrestningar under det gångna året. Tyvärr har vi fortfarande ett antal medlemmar som inte betalt medlemsavgiften för 2023. Kassören kommer att skicka ut en påminnelse och vi ser fram emot att du betalar in avgiften och blir kvar som medlem i gillet. Vi går därför in i detta nya år med bra ekonomi. Någon höjning av årsavgiften kommer därför inte att föreslås. Våra Sexdreganoter är efterfrågade och ett nytryck har inneburit en ekonomisk förstärkning av vår kassa.

Framtida händelser

Under verksamhetsåret 2023/24 kommer styrelsen att fokusera på följande frågor:

  • Hur skall gillet nå ut för att få nya medlemmar
  • Eventuella förändringar av verksamheten utan att traditionerna glöms bort
  • Gillets framtid de närmsta tio åren.

Bl.a. kommer dessa frågor att behandlas av en arbetsgrupp bestående av tre personer som inte ingår i styrelsen, men kommer att ha  informationsskyldighet gentemot styrelsen.

Hemsidan

Vår tidigare webbmaster Sven Persson har begärt att få träda tillbaka och från styrelsens sida vill vi rikta ett stort tack för det arbete han utfört för att hemsidan kommit till stånd och utvecklats. Mattias Ranfors tar nu över och kommer att vid årsmötet informera om hur han ser på hemsidans innehåll. Gå gärna in på hemsidan och då kan ni se att Mattias redan har påbörjat sitt arbete. Har ni några synpunkter på sidan eller förslag på förändringar så meddela
gärna Mattias detta på [email protected] eller ring 0736-58 44 80.

Vår hemsida skall vara ett levande dokument. Därför är vi tacksamma för att våra medlemmar hör av sig med frågor eller förslag till innehåll. Vi är även intresserade av att få veta om ni läst inslagen på hemsidan och vad ni tycker.

Årsmötet

Vid årsmötet kommer hälften av styrelseplatserna att omsättas och Styrelsen/valberedningens
förslag till mötet framgår av följande:

  • Ordförande Lennart Andersson, Omval på ett år*
  • Vice ordförande Peter Johansson, Omval på två år*
  • Kassör Stefan Hjertén, Ett år kvar på mandatperioden*
  • Sekreterare Rolf Skoglund, Ett år kvar på mandatperioden*
  • Vice sekreterare Valdur Polding, Ett år kvar på mandatperioden*
  • Stugvärd Kjell Andén, Nyval väljs på två år*
  • Vice stugvärd Ingemar Engström, Nyval väljs på ett år#
  • Sexmästare Sven-Olof Larsson, Omval väljs på två år*
  • Vice Sexmästare Kjell Björkander, Omval väljs på ett år#
  • Suppleant Bonde Andersson, Nyval på ett år#
  • Revisor Bernt Bertilsson, Nyval på ett år
  • Revisor Göran Möllerstrand, Nyval på ett år
  • Revisorssuppleant Roland Johansson, Omval på ett år

*) Ordinarie styrelsemedlemmar
#) Suppleanter

Vidare kommer Webbmaster Mattias Ranfors att vara adjungerad till styrelsen. Vårt mål är att gillet skall omfatta minst 200 medlemmar. Vid ingången till 2023 var medlemsantalet 191 och det innebär att vi inte kan slå oss till ro utan uppgiften att värva nya medlemmar ligger fast. Vi ser fram emot förslag till årsmötet då inval sker. En punkt på mötesagendan är valberedningen. Styrelsen vädjar om namnförslag till denna viktiga funktion.

Proposition från styrelsen till årsmötet

Styrelsen kommer att lägga fram följande proposition till årsmötet:
Varje år företar gillet en resa till hembygden. Denna resa sker i början av september månad. Styrelsen föreslår att årets resa ställs in och att i stället en herredag samt gillesmöte anordnas första fredagen i september månad. Styrelsen förslår detta eftersom gillet fyller 125 år 2024. Styrelsens uppfattning är därför att 2024 års resa skall vara i Göteborg och att vi använder de medel som frigörs p.g.a. att 2023 års resa ställs in, används till att förgylla gillets 125 års jubileum på ett lämpligt sätt i samband med utflykten.
Styrelsen

Björnbyn

När det gäller vår andelsvecka (vecka 34) så gäller fortfarande de förändringar som togs av styrelsen 2019-01-21. Förändringen innebär att den som vunnit lottdragning inte kan delta nästkommande dragning utan får stå över ett år. Detta för att fler kindsbröder skall ha chans att få tillbringa en vecka i Björnbyn. För övrigt gäller tidigare bestämmelser.

Intresseanmälan skall vara ordföranden tillhanda senast 2023-03-30.

Om flera gillesbröder visar intresse kommer lottdragning att ske vid herredagen i april. Adressen är [email protected]. Självkostnadspriset är 2745: - och skall vara kassören tillhanda senast 2023-04-25. Prisökningen från föregående år beror på att bostadsrättsföreningen har lagt på 600:- extra för få in kapital till vissa investeringar. Mer info om stugan finns på stugföreningens hemsida: www.björnbyn.se

Vårens herredagar

Fredagen den 3 mars

Årsmöte samt att vår nye webmaster Mattias Ranfors kommer att ge information rörande vår
hemsida.
Fredagen den 14 april
Gillesbroder Henrik Lützen kommer traditionsenligt och informerar om läget i Sveriges
ekonomi.
Fredagen den 5 maj
Sedvanlig våravslutning

Samtliga herredagar startar kl 19.00 om inget annat meddelas. Glöm inte att anmäla er till sexmästarna senast tisdag samma vecka, Sven-Olof Larsson 070-689 52 21 alt till Kjell Björkander 0705-18 29 30.

Gillesbröder, nu tar vi nya tag och hoppas på ett fortsatt 2023 med ett stigande medlemsantal.
Väl mött!
Styrelsen


Förening:

Kindgillet i Göteborg

Skapad av: Mattias Ranfors (2023-02-18 19:33:12) Kontakta föreningen
Ändrad av: Mattias Ranfors (2024-03-16 12:20:27) Kontakta föreningen

Kontakta oss

 Örgrytevägen 5
 Kindstugan på Liseberg, Örgrytevägen 5
  0730-33 40 53[email protected]