Vistträskdagen 2012

lördagen den 7 juli 2012
Vistträskdagen började inte så bra, ösregn över Visttträsk ,och i början var det inte mycket ruljans. Tyvärr blev det inställt fotbollsmatchen – barnen mot föräldrarna. Men sen började regnet avta, och då strömmade folk till, och vi räknar med att det kom ungefär 400 personer, som tog sig runt på de olika aktiviteterna.

Paltservering åt bl.a.Bill Nilsson

Palten, som Vistträsk byaföreningens damer gjorde, hade en strykande åtgång och cirka 800 paltar tog fort slut. Dessutom var det också kö till våfflorna som Muskus byaföreningen gräddade, och hamburgarna som Vistträsk idrottsförening grillade.
Motorklubben hade Fika i nyrenoverade lokalerna i tvättstugan/brandstugan.
Motorklubben hade också utställning av MC och bilar(och 1 skoter).
MC-utställning
Skoförsäljningen, och kläd-och sportförsäljningen hade många kunder.
Samtidigt hos Nilssons NBM hade de kaninutställning, och Bohlins BMM , som firade 10-årsjubileum, anordnade tävlingar.

gosestund med kaninerna

Kristina Pantzare hade utställning av konst på hemma på gården och likaså Gunnel Björk visade tavlor. Också barnen fick måla, och det uppskattades väldigt mycket.
Loppisbord var det, och annan försäljning som vanligt på Vistträskdagen, en del skyddade sig under paraply och en del under bil-bakluckan, när det regnade som värst.

Lil sökte skydd

Ska inte regnet sluta snart....

Tomas Strömgren var utdelare av Näsmansfondens stipendier till 2 st kvinnliga slöjdare , och det var i år Siri Enbom och Ina Öberg, som fick varsin check.

Utdelning

Astid och Benny mottar en belöning för ideellt arbete

Efter det var det underhållning av Börje Erixon från Kalix, som spelade dragspel och sjöng, mycket trivsamt och uppskattat!

Börje Erixon

Medryckande dragspelsmusik

Vi packade ihop vid 15-tiden, alla nöjda och glada, och det var en rolig och bra dag att minnas