Mysigare by-priset 2014

Vinnarna av Mysigare by-priset 2014

Under Vistträskdagen 2014 delades för första gången Mysigare by-priset ut. Årets tre pristagare tilldelades förutom varsitt diplom, även en check på en symbolisk summa.

Priset har av Vistträsk byaförening instiftats för att uppmärksamma dem eller de som på något sätt gjort Vistträsk till en attraktivare bostadsort.

Rebecca LarssonFotograf: Rebecca Larsson

Åsa Åberg berättar om rivningsprojektet.

Åsa och Christer Åberg tilldelades priset för sitt initiativ att köpa och riva ett förfallet ödehus som tidigare använts som drivhus för narkotiskt klassade växter. Huset hade blivit en iögonfallande skamfläck och nu när det är borta välkomnar en betydligt mer attraktiv vy dem som kör genom byn.

Byggföretaget Bröderna Nilsson fick mottaga priset för att de genom sitt köp av fastigheten på Köpmangatan som för de äldre vistträskborna är mer känd som Lindroths diversehandel, kunnat återskapa en modern lanthandel och sett till bybornas möjlighet till lokal dagligvaruhandel.

Byaföreningens ordförande Henry Lindgren överräcker priset till Arne Nilsson.

 

Stefan Borgenstål fick sitt välförtjänta pris för sin mångåriga insats att genom sitt jordbruk hålla landskapet runt Vistträsk  med omnejd öppet.

Mer information om Mysigare by-priset finns i länken till höger på hemsidan.

Stefan Borgenstål tilldelas här sitt Mysigare by-pris.