Släktforskarstuga

Många Virestadsbor har anfäder som kommer från den andra sidan gamla riksgränsen, och Loshults socken är en väl känd födelse- och vigselplats för många. Loshults kyrka och Loshults hembygdsgård är sevärda, och därför gör nu släktforskarstugan en utflykt hit.
Den 15 maj träffas vi vid Loshults kyrka, klockan 18. Det blir sedan fika i hembygdsgården, och kostnaden är 50:-. Maxantalet är 30 personer, så vi vill att alla intresserade anmäler sig till Siv eller Ylva, senast den 8 maj. Varmt välkomna!

Anmälan till Siv; 0476-23139, eller Ylva; [email protected]

Vår intention med vår släktforskarstuga är att hålla öppet för hembygdsföreningens medlemmar en kväll i månaden, datum och tid anges här på hemsidan (samt med en påminnelse i facebook-gruppen Släkt och hembygd i Virestad).
Vi brukar försöka ha ett tema för varje kväll, och ibland lyckas vi locka in någon ”utifrån” som kan berätta eller föreläsa om ett speciellt ämne. I övrigt delar vi alla med oss av vad vi kan, och man kan få hjälp med sin släktforskning, höra minnen från förr, se gamla bilder och andra dokument och, inte minst, ha det trevligt tillsammans runt vårt gemensamma intresse ”Virestad socken förr i tiden”.
Hembygdsföreningen har många böcker, kartor, tidningsurklipp med mera, och dessa plockar vi inte längre alltid fram i förväg inför våra kvällar. Men självklart ser vi gärna att du som besöker oss efterfrågar vad som finns att titta på, och det går även bra att maila oss inför en kväll så att vi kan förbereda lite material. Föreningen har även en läsapparat och mikrofiche-kort över socknens minesterialböcker.
Nytt för 2016 är att vi måste betala en hyra för att få vara i sockenstugan, och därför tar vi ut en kostnad för 20:- per person vid varje besök. I detta ingår då också kaffe/te och kringlor.

Välkommen att titta in och ta del av våra resurser.