FIRA NATIONALDAGEN MED INGEBORG!

Nu tittar vi framåt mot nästa år och vad kan passa bättre än att fira 6 juni med hembygdsföreningen hemma hos Ingeborg i Mjärhult?!

Som vi berättat om tidigare har platsen för Ingeborgs hem och odlingar röjts upp och gjorts tillgänglig igen. Kika längre ner bland våra nyheter för att...

Läs mer >

NYTT TAK ÖVER HUVUDET!

Nu är takrenoveringarna klara och vi har nya fina tak på Framnäsladugården och Kyrkstallet i hembygdsparken.

Det har varit ett långt projekt med antikvariska utlåtanden, materialval, bidragsansökningar, offerter och till sist genomförande av själva renoveringarna. 

Läs mer >

SMEDJANS DAG 19 SEPTEMBER

 

Favorit i repris - lördagen 19 september var det dags för vårt årliga arrangemang i smedjan i Arnanäs.

Smeden Ingvar var som vanligt på plats, kaffeserveringen var öppen och det bjöds på musiknostalgi från vevgrammofonen. För den köpsugne hade smeden dukat upp sitt fina smideshantverk och Ricard fyllde...

Läs mer >

BESÖK KRONOGÅRDS KVARN

En kväll i augusti samlades delar av hembygdsföreningens styrelse vid Kronogårds kvarn utanför Eneryda för att inventera skicket och se vad som behöver göras vid kvarnen framåt.


Kvarnen skänktes till föreningen av Gunhild Svensson för många år sedan och precis som med alla gamla byggnader behövs underhåll, röjning...

Läs mer >

2 x VÅFFELSUCCÉ

Två söndagar med våfflor i hembygdsparken!

I år har vi bjudit in till café hos hembygdsföreningen under sommaren. Första tillfället den 12/7 bjöd på ett något kylslaget sommarväder men lockade trots det ett glatt gäng besökare. Kyrkan var på plats med gudstjänst och vacker musik.
Söndagen efter var desto varmare...

Läs mer >

Visa fler

Kontakta oss

 c/o Elisabet Gunnarsson, Uthövdan 2659, 343 91 Älmhult
[email protected]

Om oss

Virestads Hembygdsförening är en aktiv och levande förening grundad redan 1925. Vårt främsta ändamål är att samla och vårda fornminnen och kulturvärden, samt att höja samhörighetskänslan och kärleken till hembygden.

Föreningen har i sin ägo flera olika samlingar av bruksföremål, såsom redskap och husgeråd, samt slöjd och hantverk från orten. Det finns...

Läs mer >

Aktiviteter

Inställt : Julstuga i Hembygdsparken 29/11

29 November 2020

Den traditionella julstugan i hembygdsparken tar en paus coronaåret 2020! 

Vi brukar ha många besökare och en i vanliga fall trivsam trängsel i stugorna men med gällande restriktioner och smittspridning i åtanke bedömer hembygdsföreningens styrelse att vi inte kan genomföra detta på ett coronasäkert sätt. 
En helt utomhusbaserad julstuga har...

Läs mer >

Virestads Hembygdsförening

Plats: Hembygdsparken Virestad

Börjar: 29 November 2020

Slutar: 29 November 2020

Visa fler aktiviteter