Välkommen till Virestad hembygdsförening!

För information om föreningen; klicka här.
For information about the society; click here.

 

MIDSOMMAR I HEMBYGDSPARKEN

 

Torsdagen den 21/6 kl. 18.00 samlas vi för att klä stången (ta gärna med eklöv och blommor). Efteråt provsmakar vi nypotatisen och sillen!

Midsommarafton fredagen den 22/6 kl 14.00 startar festligheterna i parken.
På programmet står folkdansuppvisning, dans kring stången, tävlingar, lotterier m.m.
Medtag gärna kaffekorg. 

 

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

Hembygdsparken är redo för sommaren!

Kvällen den 23 april samlades ett gäng i hembygdsparken i Virestad för att förbereda den för sommaren. Efter lövräfsning, städning och litet blandat underhåll av byggnaderna bjöds det på korv med bröd. Tack till alla som var där och hjälptes åt.

Välkomna till en ny sommarsäsong i hembygdsparken!

Rapport från årsmötet

Den 11 mars hölls ett välbesökt årsmöte i Hembygdsföreningen där ett 80-tal personer hade mött upp på Eneborg i Eneryda.

Efter de sedvanliga förhandlingarna välkomnades dagens gäst, glasexperten Börje Åkerblom, som berättade om Elme och Eneryda glasbruk. Han bjöd på en historisk tillbakablick och exempel ur deras produktion genom åren.

Efter kaffepaus där det bjöds på hela 19 olika sorters kringlor återtog Börje scenen och värderade deltagarnas medhavda glas. Även om det ekonomiska värdet inte alltid var så högt fanns det många exempel på fantastiskt hantverk från bruken.

Under mötet diskuterades att starta ett projekt kring en uppdaterad torpinventering och en första intresseanmälan för att delta i detta togs upp. Styrelsen kommer att diskutera vidare om hur detta stora arbete kan läggas upp – mer om detta kommer så småningom.

Protokoll fört vid årsmötet i Virestads Hembygdsförening söndagen den 11 Mars