God Jul och Gott Nytt År 2021

Styrelsen för Vinslövs Hembygdsförening önskar alla medlemmar och sponsorer en riktig God Jul och Gott Nytt År!

Året som gått, 2020, har för oss i hembygdsföreningen, liksom för alla andra världen över, varit ett märkligt år. När vi ställde in årsmötet som skulle hållits den 18:e mars, var vi övertygade om att vi skulle vara igång till valborgsmäss igen. Så fel vi hade! Alla våra egna publika arrangemang blev inställda. 

Ändå har det inte varit tomt på Västergårda under sommaren. Redan i våras påbörjades de planerade arbetet med att utveckla vår utställning i Vagnslidret. Detta arbete pågår och med uppehåll för helgerna kommer det att slutföras under våren. Sedan hoppas vi att kunna ha en stor, publik invigning av vår 50-talsutställning.

Även gårdens alla byggnader har fått en rejäl ansiktslyftning. Samtliga hus är målade liksom samtliga fönster. Duktiga medarbetare trotsade både värme och kyla under juli-augusti.

Som ni förstår har det rent ekonomiskt inte varit någon succé. Med hjälp av bidrag från  Sparbanksstiftelsen Vinslöv och många ideella arbetstimmar kan vi genomföra ombyggnaden av Vagnslidret. Även ommålningen av Västergårda genomfördes med många ideella arbetstimmar. 

Det var då - nu ser vi framåt och hoppas att 2021 blir ett år när vi kan genomföra det vi har tänkt.  Arbetet med vårt Kistebrev pågår och kommer att skickas ut tillsammans med kallelse till årsmötet och inbetalningskort för medlemsavgiften.

Du som ännu inte är medlem, men vill vara med och stötta vår hembygdsförening kan skicka meddelande via kontaktsidan här på hemsidan. Medlemskapet kostar 150 kr för familj och 100 kr för enskild medlem.

 

Vi ser fram mot ett händelserikt 2020!

 


Editerad av: Pia Rennemark Nilsson (2021-02-14 16:27:09)