Om oss

Alla tiders hembygdsförening med fokus på de gamla församlingarna Vinslöv, Sörby, Gumlösa och delvis Nävlinge! Vi arbetar idag för att levandegöra livet igår och dela med oss av kunskapen till i morgon. Vi har en rolig och lärorik gemenskap i vårt arbete och många varierande utåtriktade aktiviteter under sommarhalvåret.

Nyheter

Hembygdsföreningens almanacka

Har du inte hunnit skaffa vår almanacka ännu eller du bor kanske inte i Vinslöv? Då kan du beställa almanackan via vår hemsida https://www.hembygd.se/vinslovs-hembygdsforening. Bor du i Vinslöv levererar vi den till dig, utanför Vinslöv skickar vi den. Enbart almanackan kostar 100 kronor, emballage och porto 55 kronor.

Aktiviteter på Västergårda

På grund av covid-19 virusets spridning ställer vi in all egen verksamhet på Västergårda tills vidare.  Hembygdsföreningen följer Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters regler, råd och riktlinjer. Vad gäller aktiviteter, som inte är arrangerade av Vinslövs Hembygdsförening ansvarar respektive arrangör själv.

Men - den vackra naturen vid sjön finns kvar! Tag med kaffekorgen...

Läs mer >

Här växer den nya utställningen fram

Under ett år där inget blev som det var tänkt, pågår arbetet på Västergårda med att färdigställa den nya utställningslokalen. En del av Vagnslidret byggs om för att kunna inrymma en utställning från litet nyare tid. I de övriga lokalerna har tiden stannat runt slutet av 1930-talet. Mycket har hänt...

Läs mer >

Flitens lampa lyser
Nu börjar det likna något!
Den nya ytterdörren

Årsmöte 2020

Det uppskjutna årsmötet hölls i strilande sommarregn utomhus, under tak, på gräsplanen bakom Västergårda. Förutom styrelsen hade tappra 18 st av våra 384 medlemmar vågat sig till mötet.

Mötet började med att ordförande Karl-Erik Svensson hälsade välkommen. Enligt valberedningens förslag valdes Kaj Nordqvist till mötesordförande och Lars Johansson till mötessekreterare.

Kassören redogjorde...

Läs mer >

Välkommen
Tack
Ekonomirapport

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]