Årsmöte 2018

Onsdag den 21 mars 2018 kl 19.00 håller Vinslövs Hembygdsförening årsmöte i Gillesgården, Furgatan 11 i Vinslöv. Efter årsmötesförhandlingarna, som bl.a. innehåller nyval av styrelsemedlemmar, serveras kaffe. Därefter visar vi ett urval bilder ur vårt stora arkiv. Det blir motiv från gamla tider men också bilder från arrangemang vi har haft i nutid – ”Då och nu”.

Kallelse kommer snarast att skickas ut tillsammans med Kistebrevet och inbetalningsavi för medlemsavgiften till våra medlemmar.

Alla medlemmar hälsas hjärtligt välkomna!

Är du inte medlem ännu? Klicka på boxen till höger på sidan så kommer du till ett formulär där du kan fylla i dina uppgifter. Vi skickar Kistebrevet och inbetalningsavi till dig.

 

 

God fortsättning på 2018!!

Ett nytt år har inletts och redan nästa vecka, den 17 januari, träffas arbetsgrupperna på Västergårda igen. Vi finns där alla onsdagar mellan kl. 8.30 och 12.00 fram till juni månad ungefär när skolorna slutar.

Så här i början av det nya året kan det vara intressant att summera det år som har gått. Vi kan konstatera att 2017 blev ett mycket bra år för Vinslövs Hembygdsförening. Trots en, milt sagt, dålig sommar med mycket regn, hade vi turen att få bra väder vid alla vid våra arrangemang, som lockade många. Stort tack till er alla glada och trevliga besökare och alla härliga och busiga barn, som kom till Västergårda och Smedjan i somras!!

Nya, spännande 2018
Nu står vi inför ett nytt år.  Europeiska kommissionen har utsett 2018 till ”kulturarvsår” och det skall vi naturligtvis uppmärksamma genom att lyfta fram det kulturarv, som finns i vår hembygd. Inom föreningen finns det en hel del idéer om hur vi skall göra detta.

Vinslövs hembygdsförening skall stå som värd för ett kretsmöte som kommer att äga rum i april. Här får vi möjlighet att träffa medlemmar från andra föreningar och få kunskap om projekt och miljöer som man arbetar i. Det blir mycket intressant.

Kommande arrangemang
Naturligtvis börjar vi redan nu att planera för säsongens arrangemang. Det första som händer i vår är Valborg. I höstas  påbörjades arbetet med att plana ut gräsplanen vid sjösidan för att folkdansarna skall slippa att dansa i uppförsbacke denna gången.

Längre fram i vår drar vi igång våra arrangemang, egna eller tillsammans med andra föreningar och organisationer. Naturligtvis bjuder vi också i år alla tredjeklassare i Vinslövs rektorsområde, att under en spännande dag få leva som deras förfäder gjorde i början på förra seklet.

Medlemsresa

 

Datum för vår resa tillsammans med medlemmarna är bestämt till den 16 juni. Bussen är bokad och vi har lyckats beveka Per Olsson att köra oss i år också. Beveka? Vi vet att han gör det med glädje. Vart resan går? Ja- det vet vi inte ännu så det är spännande även för oss.

Och till sist….
men absolut inte minst – vår hemsida kommer att byta utseende. Någon gång i april skall det hända. Den nya hemsidan blir lättare för webbredaktören att arbeta med och framför allt; den får en betydligt mer tilltalande layout och det blir förhoppningsvis lättare att för läsarna att hitta vad man söker.

Välkommen att besöka oss på Västergårda!!

Hembygdsföreningens almanacka för år 2018

Hembygdsföreningens logotypeÄn är det inte för sent att köpa vår almanacka för 2018. Det finns fortfarande några exemplar kvar hos Biblioteket, Matöppet, Ullis café, Lyckans Fötter, Fotvårdsstudion och hos oss på Västergårda.

Om ni kontaktar någon i styrelsen  skickar vi gärna almanackan till er. Ni kan också beställa via mejl [email protected]. Kostnad för porto tillkommer.

Priset för almanackan är, liksom förra året, 100 kronor.