Nyheter

Almanackan 2022 finns till försäljning

Försäljningen av hembygdsföreningens almanacka för år 2022 har börjat. Priset är liksom tidigare år 100 kronor. Liksom tidigare år kommer den att säljas hos olika företag i Vinslöv, vilka kommer att publiceras här på hemsidan, när almanackorna distribuerats. 

Nästa tillfälle att köpa almanackan är på Västergårda den 26 september, då hembygdsföreningen arrangerar...

Läs mer >

Smidesdagen

Äntligen! Efter nästan två års uppehåll i våra aktiviteter fick vi öppna vår smedja för allmänheten och genomföra vår, sedan länge planerade, smidesdag. Vi kan bara säga att det blev en riktig folkfest! Vi hade långt fler besökare än vi hade vågat räkna med, solen sken och det var lagom varmt. 

I...

Läs mer >

Isak
Ola Oscarsson
Svärdet

Detta publicerade vi i november 2018. En hel del har hänt sedan dess!

Full fart i Vinslövs gamla smedja

I Vinslövs gamla smedja är det fullt ös under torsdagskvällarna. Under ledning av Vinslövs Hembygdsförenings ordförande, Lars Persson, håller unga killar på att smida och intresset är stort. Men det är inte bara ungdomar som kommer till smedjan. På onsdagskvällar träffas en grupp "mogna" smeder i...

Läs mer >

Om oss

Alla tiders hembygdsförening med fokus på de gamla församlingarna Vinslöv, Sörby, Gumlösa och delvis Nävlinge! Vi arbetar idag för att levandegöra livet igår och dela med oss av kunskapen till i morgon. Vi har en rolig och lärorik gemenskap i vårt arbete och många varierande utåtriktade aktiviteter under sommarhalvåret.

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]