Växtmarknad

Ingrid S.Fotograf: Ingrid S.

Växtmarknaden 2017

Den 3 juni mellan kl 11.00 och 14.00 är det Växtmarknad på Västergårda. Som vanligt är det ett samarrangemang mellan Göinge Trädgårdssällskap och Vinslövs Hembygdsförening.

Trädgårdssällskapets medlemmar och andra intresserade säljer växter och andra föremål att pynta sin trädgård med.

Hembygdsföreningen serverar våfflor och säljer grillad korv. Vi har naturligtvis också lotterier med fina vinster.

Trädgårdsvänner: Varmt välkomna!!

Ny hemsida

Hembygdsrörelsen har fått en ny hemsida, så även Vinslövs Hembygdsförening. Vi har inte publicerat den ännu, arbetet med att lära in den nya programvaran och få allt att fungera pågår. Det kommer att ta lite tid, det här ramlade ju över oss just som sommaren kom – och oj, vad litet tid det blev över att sitta vid datorn.

Tills vidare ligger hemsidan ”i träda” men till hösten lovar jag att ni kan läsa allt vad vi har haft för oss under sommaren. Då skall vår nya, fina hemsida vara igång. Våra aktiviteter hittar ni på http://www.turism/hassleholm.se

 

Årsmötet 2018

IngridFotograf: Ingrid

Vinslövs Hembygdsförening höll sitt årsmöte i Gillesgården den 21 mars. Drygt 50 st. av våra medlemmar var närvarande. Mötet förklarades utlyst i enlighet med stadgarna. Till ordförande att leda årsmötesförhandlingarna valdes Kaj Nordqvist och till sekreterare Anna-Greta Andersson. Klicka på länken nedan för att komma till sidan med protokoll och övriga handlingar från mötet.
https://www.hembygd.se/vinslovs-hembygdsforening/handlingar-fran-arsmotet/

Två styrelsemedlemmar, Karin Hansson och Bengt Hellbring avtackades. Bengt har varit medlem i hembygdsföreningens styrelse i omkr. 17 år. Trots att han inte längre är med i styrelsen kommer han att ställa upp för föreningen vid våra arrangemang.

IngridFotograf: Ingrid

Efter förhandlingarna visade Tomas Widmark bilder från förr. Merparten av dessa bilder var en gåva från Ove Nilsson som var föreståndare på ”kooperativa” i slutet av 50- och början av 60-talen. Det hela blev mycket uppskattat.

Så fick vi vårt kaffe med hembakade bullar och kakor. Ingrid Hallefält Sjöholm och Kristina Forsander gjorde ett uppskattat jobb och såg till att alla blev förplägade. Efteråt tog de hand om disken och utplånade alla spår efter oss i köket. Tack, Ingrid och Kristina!

Efter kaffet var det dags för litet nutid. Ingrid Svensson, som är vår duktiga fotograf och som har tagit de här publicerade bilderna, hade satt ihop ett bildspel om våra aktiviteter i nutid och visade även de vackra vyerna runt Västergårda. Mycket fint gjort och även det blev mycket uppskattat.

Ingrid och Tomas tackades med blommor.

Utfärden den 16 juni har en egen sida: Gräv där du står och litet västerut. Ni hittar den i menyn till vänster eller dubbelklicka på boxen så kommer ni direkt dit.

 

 

Hembygdsföreningens almanacka för år 2018

Hembygdsföreningens logotypeÄn är det inte för sent att köpa vår almanacka för 2018. Det finns fortfarande några exemplar kvar hos Biblioteket, Matöppet, Ullis café, Lyckans Fötter, Fotvårdsstudion och hos oss på Västergårda.

Om ni kontaktar någon i styrelsen  skickar vi gärna almanackan till er. Ni kan också beställa via mejl [email protected]. Kostnad för porto tillkommer.

Priset för almanackan är, liksom förra året, 100 kronor.