Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Valborgsmässofirande på Västergårda

30 april 2023 19:00 - 30 april 2023 21:30

Valborgsmässoafton firas som brukligt på Västergårda. Globetrottern Lars Pålsson, håller talet till våren. Vinslövs och Nävlinge kyrkokörer framför vårvisorna som vi så gärna vill höra. Nytt för i år är att Dansbruket showar en stund. Vinslövs Folkdansgille dansar traditionsenligt. Liksom tidigare år har vi chokladhjul, lotterier, kaffeservering och grillad korv.

Läs mer >

Vår medarbetare Calle Steen har lämnat oss! Det tragiska beskedet nådde oss i lördags morse. Så svårt att ta in. Calle var så nära förknippad med Västergårda att det är svårt att tänka sig att han aldrig kommer dit mer. Till och med när han rent fysiskt inte orkade delta i...

Läs mer >

"Hellre än bra"
Så ska en slipsten dras

Den 13 mars höll Vinslövs Hembygdsförening årsmöte i Missionskyrkans möteslokal. Mötet har stadgeenligt utannonserats i Kistebrevet samt Kristandsbladet/NSK. 

Ordförande Karl-Erik Svenson öppnade mötet och lämnade över klubban till Kaj Nordkvist som utsågs som ordförande av mötesdeltagarna. Anna-Greta Andersson föreslogs som mötessekreterare, vilket accepterades av mötesdeltagarna. 

Verksamhetsberättelsen, som var publicerad i årets Kistebrev, godkändes....

Läs mer >

Årsmöte
Årsmöte

Sedan den nya kulturchefen tillträdde, har han och representanter från Kultur- och Fritidsnämnden i Hässleholms kommun besökt de olika hembygdsföreningarna i kommunen. I dag (den 14 september) hade turen kommit till Vinslövs Hembygdsförening. Vi fick besök av Jens Olsson, Kulturchef, Catharina Hjalmarsson, Kulturutvecklare samt Carina Jönsson Lindholm, Verksamhetsutvecklare.

Vi tog emot...

Läs mer >

Om oss

Alla tiders hembygdsförening med fokus på de gamla församlingarna Vinslöv, Sörby, Gumlösa och delvis Nävlinge! Vi arbetar idag för att levandegöra livet igår och dela med oss av kunskapen till i morgon. Vi har en rolig och lärorik gemenskap i vårt arbete och många varierande utåtriktade aktiviteter under sommarhalvåret.

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]