Välkommen till Vessige-Alfshögs hembygdsförenings hemsida!

Hemsidan är uppdaterad den 27 okt.

 

Sillafest med slåtter

Några bilder från slåttern den 11 juli i hembygdsgården

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi visar vår bygd

Vi var ca 35 personer som  samlades på Gurkbänken för en rundresa med buss i Vessige socken med Ulla Rickardsson och Sören Karlsson som guider. Ett långt stopp gjorde vi i Björsereds Emballage AB, där Göran Johansson med sönerna Ola och Martin satte igång maskinerna för oss och visade hur man tillverkar lastpallar. Imponerande! De hade också gjort i ordning bord och bänkar av lastpallar i ett av de enorma lagerhusen för vår kaffestund. Vägen tillbaka gick via Väby och Sörby till Vebro Industri AB. Jan-Åke Jacobsson berättade för oss lite om de gamla möllorna men främst om det nya kraftverket, som är i drift sedan ett par år. Och vi blev åter  imponerade.
Några bilder  som tagits av Bo Bengtsson och Inga-Lill Cederberg.

Vår busskonduktör

Göran, Ola och Martin Johansson

Intresserade åhörare i Björsered

Kaffepaus i Björsered

Intresserade åhörare vid kraftverket


 

 

 

 

En försommarbild

Tillökning i dammen på Gurkbänken
Sven Nilsson har fotograferat knipfamiljen

Vessigebrobilder på Facebook

I oktober 2017 startade Leif Elofsson en grupp på Facebook ”Fotografier från Vessigebro genom åren”. Han började med att använda sig av hembygdsföreningens foton i Bygdeband, bl.a. Sven Larssons bilder, men nu har många av gruppens medlemmar själva börjat lägga in fotografier. Är du Vessigebrobo kan du säkert bli mycket nostalgisk när du botaniserar bland bilderna.

”Hantverksfilmen” från år 1955

Den sk hantverksfilmen  – ”En dokumentärfilm av Vessigebros hantverksförening från år 1955” – har legat ute på Youtube i några månader. Du kan se filmen på den här länken  https://www.youtube.com/watch?v=x-Ees_ykOWY 

Tidningsklipp

Du vet väl
att det i Hembygdsarkivet finns tidningsklipp för Vessige och Alfshög från 1940-talet och framåt?
Klippen t.o.m. 2007 är kopierade och kan ses i databasen Bygdeband. Klicka på länken Tidningsklipp , så kommer du dit.

Hembygdsforskning i Vessige och Alfshög

Du vet väl
att all vår hembygdsforskning efter hand läggs in i databasen Bygdeband på nätet? Läs under fliken Hembygdsforskning hur långt vi hittills har kommit.

Medlemsutskick

Få mail från föreningen!
Är du inte med på vår maillista, anmäl din mailadress via länken nedan och du får information från föreningen om nyheter, påminnelser om aktiviteter mm.
[email protected].