Foto 2017

13-dec. Lucia
Våxtorps Lucia kom med sitt följe från Björbäcks Ryttarförening. Vädret var fel, när lucia kommer skall det vara snö och några minusgrader. I år kom hon med snöblandat regn i håret. Kommunpolis Kristian Nilsson höll tal och Lasse Bernfalk överlämnade gåvor till Lucian. Helena Elmlund och delar av Örkelljunga Gospelkör underhöll med passande sånger.

 
 
 
 

7-dec. Julmys

När Kristina och Benkt kommer dagarna före jul då blir det stämning.
Diktläsning, sång, musik och så allsång. Då är det julmys i stugan. En paus för fika hinner vi också med.

 
 
 

3-dec. Julskyltningen

Årets jultipspromenad passerade förstås Hembygdsstugan. Inne i stallet langades ut våfflor till alla hungriga som tittade in och köpte lotter eller bara umgicks med andra som tittade in,
I gamla stugan var stickorskorna i farten, där fanns även en dator som visade foto från året som nästan är slut.

 
 
 
 
 

——————————————————————————-

 11-nov. Arkivens dag

Som vanligt var vi med på arkivens dag i biblioteket i Laholm.
Vi hade bingerskor på plats, hade våra böcker till salu och visade bildspel med våra glasplåtsfoto med anknytning till Våxtorp.

 
 
 

 

 7 nov. Bingegille

Karin hälsade alla välkomna, därefter visades ”Bingefilmen” som förklarar varför och hur binget började i Våxtorp se vidare här

 
 

22 oktober

Dag Gustavsson höll föredrag om bakgrund och tankar om inredning av både hus och trädgård. Han förklarade sina tankar när han höll på med sitt eget hus och trädgård.
En mycket trevlig eftermiddag.

 
 

 

 18 okt Frågesport

Tävlingen hölls som vanligt i Bygdegården. Ganska mycket folk hade hittat hit. Frågorna lästes upp av Karin och Gunilla höll ordning på tiden. Vissa frågor var tydligen ganska svåra.

 
 


26-27 augusti

Släktforskardagarna på Halmstad Arena

 
 
 
 
 
 

6-augusti
Öppna stugornas dag med Edward C Johansson

 
 

PAUS
Nu kan vi njuta av både solen och våfflorna och se hur man jobbade förr.

 
 
 

Mera musik

 

 


 16-juli

Hemvändardagen med Laholms dragspelsklubb

 
 
 
 
 
 

5-juli

Allsångskväll med Herberts

 
 


 23-juni

Midsommar

Midsommarstången är majad och rest, Voxboringen dansar in på arenan, orkestern är redo och vädret är med oss. Vad kan man mer begära. När det sedan kommer minst 400 personer som vill fira midsommaraftonens eftermiddag med oss se på dans, lyssna på fin musik och fika i Våxtorps Hembygdsgård. Då gör det inte så mycket att det började regna när vi gick hem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

6-juni

Nationaldagen

Nationaldagsfirandet började med mulet väder men efter kl. 2 var det mest solsken. Ca 90 personer kom för att lyssna till bra musik fika  lite och umgås med vänner och bekanta

 
 

4-juni

Friluftsgudstjänst

Vädret var inte med oss vid friluftsgudstjänsten så vi fick använda dansbanan istället. Det gick lika bra alla fick plats. Kyrkoherden Lennart Syk höll gudstjänsten, kyrkokören och kantorn fixade sång och musik. Efter gudstjänsten bjöd föreningen på kaffe med hembakat.

 
 
 

15-17 maj

Skolbesök

  Vart tredje år har vi besök av de första klasserna i Våxtorpsskolan. Ett stort gäng ställer upp och visar olika stationer. Hembygdsgården delas upp i olika numrerade stationer. Eleverna delades upp i grupper med ledare. De går runt till stationerna. Eleverna får besöka Lantbruksmuseet, gamla stugan, bronsåldersgraven och se och prova en del gamla hantverk, hur man sköter karda spinnrock, väva och tova ull och kärnade smör. Som grädde på moset bjuds alla på jästpannkaka på dansbanan. Här finns foto
Foto: Våxtorps Hembygdsförening 2017 /BRK

 

 
 
 
.

 1:e maj

1:e maj kom med solsken och fint väder, fast brassbandets musiker hade det kallt om fingrarna. Roland Andreasson höll talet till våren. Trots att solen inte orkade ge oss någon värme så kom över 60 personer till hembygdsgården. Efter flagghissning tal och musik var det skönt att komma in och få lite varmt kaffe.

 
 

8:e april 

Bingegille

Vårens bingegille hölls i Hembygdsstugan ca 30 st hade hörsammat kallelsen. kl. 13.00 började garnbytet. under gemytliga former, ungefär som på en syjunta.  kl. 14.30 var det dags för fika. Efter fikat höll Kristina Nordin ett föredrag om Textilkonstnärinnan Marianne Richter och visade ett bildspel med hennes mönster.

 
 

4:e april

Fasteandakt

Kl. 19:00 Vår nye präst Lennart Syk höll andakten med påskbudskap.
Efter andakten visade Stig Boström bilder från Våxtorpstrakten, som vanligt när lokala foto visas blir det mycket diskussioner. Sedan bjöd kyrkan på fika.

 
 


26 mars 2017

Laholm utan gränser i Hembygdsstugan

 
 
 
 

Årsmötet 2017

Efter årsmötesförhandlingarna spelade Kjells Trio trevlig musik för oss. Förening bjöd på kaffe och  semla. Under tiden gav Lasse Johansson oss en lektion i om hur vi skall sköta vårens första blommor.

 
 
 
 
 

 

 

 

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter