Foto 2018

FOTO 2018

26-sept
Frågesporten hölls i Våxtorp den här gången. Som vanligt behövdes Bygdegården för att alla skulle  få plats. Det blev endast ca 10 lediga platser kvar när alla hade bänkat sig. Den här gången vann Knäred och fick 12 poäng. Efter tävlingen servverades fika och underhållning av tisdagsgänget.

 
 

2-sept
Årets sägenrally (över 200) startade vid marknadsplatsen i Våxtorp. Först en runda till Farmen, Carl Ifvarssons (Mannen som var med och startade lantmannaförbundet) minnessten i Bastena, Stackarps kvarn och slutade vid galgbacken i Våxtorp. Efter en fikapaus på Hembygdsgården gick färden västerut till Galdra keramik, och vidare till Dönardalens gårdsbutik och Vallåsens värdshus.

 
 
 
 
 

5-aug

5-aug firade Våxtorps Hembygdsförening 60-år. På Hembygdsgården bjöds på härlig musik av ”Lasse & Lisa”. Det blev många kända örhängen från 50-talet, från slager till country. Föreningen bjöd på äppelkaka. Stugorna var öppna för hugade besökare att titta in i. Allt från gammalt ”binge” och maskiner till fotopärmar och bildspel i datorer visades. Böcker såldes, smör kärnades, ull förvandlades till garn och grytlappar.

 
 
 
 
 
 

 22-juli

I Våxtorp var det hemvändardag. Kl.13 började det med gudstjänst i kyrkan. Efter den var det bara att bege sig till Hembygdsgården, där fanns Laholms dragspelsklubb som stod för underhållningen, tyvärr ville dom sitta inne på scenen i dansbanan . Våfflor fanns att köpa för fikasugna. Inne på dansbanan fanns både datorer med bildspel och pärmar med foto från byarna runt Våxtorp, även många skolfoto fanns att titta på och diskutera.

 
 
 
 
 
 


3:e juli allsång
Allsångskväll med Herberts. Kristina och Benkt ledde allsången som vanligt, det var många gamla kända sånger och nästan alla sjöng med. Vädret var fint men det blev lite kyligt när solen sjönk ner bakom trädtopparna. Efter sång och spel tog vi fram våra fikakorgar. Här finns foto

 
 
 

22-juni Midsommarafton

Tidigt på förmiddagen började ett gäng med att hämta grönt att klä midsommarstången med. Vid 9 tiden kom resten av gänget, ca 25 st, för att klä stången och förbereda allt annat som skall till för en lyckad midsommarafton. Allt gick snabbt ca kl. 11 var stången klar och alla kunde pusta ut med en fika.
Kl. 13.30 hälsade Karin alla välkomna till Hembygdsgården. Voxboringen startade eftermiddagen med väl inövade danser. Som följdes av ringlekar för alla som var intresserade. Sten Arnes orkester tog över med underhållande sång och musik. Samtidigt som alla som köpt kaffebiljett ställde sig i kö för att få kaffe och kakor.
Det var ca 500 personer som valt att fira midsommar med oss i vår hembygdsgård

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


06-juni Nationaldagen

Eftermiddagen började  Nationalsången och att vi hurrade för Sverige.
Därefter presentation och hissande av vår föreningsflagga för första gången.
Sedan tog ”Sten Arnes” över med fin musik och sång som vanligt en perfekt inramning till
nationaldagsfirandet. Naturligtvis så fanns fika att tillgå för alla ca. 130 st som kommit hit för att fira dagen med oss . Även vädret var strålande denna eftermiddag.

 
 
 
 
 

14-april Bingegille med garnbyte

Kl. 13.00 startade dagen med garnbyte. Efter ca 1½ timme serverades fika och bingegillet tog fart på allvar. Ca 25 st. hade kommit trots det fina vädret. Rose-Marie Andersson visade upp en kofta med ett gammalt mönster som hon hade anpassat till koftmönster.

 
 
 

25-mars våffeldagen

Laholm utan gränser hade träff i stallet även i år. tyvärr var det dåligt med tillslutningen det kom knappt 10 pers. Jag fick inte med alla på bild men en familj fastnade.

 

18-mars

Nästan 40 st. kom till årsmötet. Allt gick smidigt med Torsten Filipsson som ordförande.
Vi hade en vakant plats i styrelsen men Stellan Larsson valdes som ersättare så nu är styrelsen fulltalig igen. Det var bara omval på alla andra platser stod i tur att väljas. Våra stadgar hade blivit lite föråldrade och styrelsen hade lagt ett förslag om förnyelse vilket blev godkänt.

 
 

13 mars

Fasteandakt.
Först underhöll Anette Olsson oss med sång och musik till gitarr och cittra, många gamla visor från södra Halland, efter det blev det fika.
Kvällen avslutades med andakt av Lennart Syk.

 
 

 

TRETTONDAGSAFTON JULAGILLE

Fyra viktiga personer
Lasse: som fixade våra visor och bestämde när vi fick börja äta
Inger: som hade sett till att det fanns gott om fin mat
Anders och Göran: serverade ypperlig musik.

 

Här är några utvalda bilder av alla ni andra som gjorde att vi kan ha en trevlig Trettondagsafton.

 
 
 
 
Hitta aktivitet

Inga aktiviteter