Om oss

Västra Ryds hembygdsförening bildades 1992 och har Västra Ryds socken som sitt intresseområde.

Läs mer >

Nyheter

Besök på Österfors smedja 21 augusti 2019

Den 21 augusti 2019 var det dags för sista delen av Västra Ryds Hembygdsförenings tema "Järnhantering - från kolning till smide".

I Österfors smedja berättade hobbysmederna Mikael Karlsson och Fredrik Ahlberg bl.a. om arbetet i en smedja förr och nu. Mikael berättade även om historien kring Österfors smedja och dess smeder. Med...

Läs mer >

Österfors smedja
Österfors smedja 21 augusti 2019
Österfors smedja 21 augusti 2019

Besök på Österfors smedja

Under Västra Ryds Hembygdsförenings tema "Järnhantering - från kolning till smide" har vi nu kommit till sista aktiviteten och möjligheten att se och höra historien om ett riktigt gammalt traditionellt hantverk och yrke. Vi besöker Österfors smedja där smederna Mikael Karlsson och Fredrik Ahlberg visar och berättar om hur järn...

Läs mer >

Information från Årsmöte den 30 maj 2019

I likhet med tidigare år hölls Västra Ryds Hembygdsförenings årsmöte i trädgården till "Lennings´hus". Ett trettiotal medlemmar var närvarande och alla bjöds på kaffe/te och bröd.

Ordföranden Dag Ydrén ledde årsmötet, som bl.a. beslutade om att godkänna verksamhetsberättelse respektive kassarapport för 2018, godkände revisionsberättelsen och beviljade styrelsen ansvarsfrihet. 

Deltagarna vid årsmötet valde...

Läs mer >

Visa fler