På torsdagskvällen 7 september bjöd föreningen in medlemmarna i hembygdsföreningen till ett tillfälle att diskutera och planera för utveckling och nya vägar framåt. 

Lars Ohlsson, hembygdsföreningens ordförande hälsade välkommen och inledde kvällen med att påminna om att föreningen firar 90-års jubileum 2025. 

Jennie Fornedal, konsulent på Sörmlands hembygdsförbund kom på besök och berättade för de som kommit den här kvällen om hembygdförbundets verksamhet och om hur hembygdsrörelsen vuxit fram. Jennie gav råd och tips på hur andra hembygdsföreningar gått till väga för att stärka  sin verksamhet.

Jennie berättade också om Heimbygdametoden som är en metod för att skapa en förändringsprocess där vi börjar med oss själva och vår förening och rörelse så att vi förstår hur vi uppfattas och kan förändra det som behövs för att människor skall hitta till föreningen.

De allra viktigaste råden Jennie gav var: gräv där ni står, gör mycket av det som är roligt och givande att engagera sig i och se till att det finns gott fika! Det som är roligt lockar människor automatiskt!

Mycket trevligt hade vi och gott fika bjöds det verkligen på den här kvällen!  Genom ett grupparbete fick alla chans att komma till tals med förslag och nya ideer för föreningens framtida verksamhet.

Det här var den första medlemskvällen på länge, men absolut inte den sista! Stort tack till alla medlemmar som deltog och till de som ordnat kvällen!


Förening:

Västra Vingåkers Hembygdsförening

Skapad av: Anna Averheim Osmark (2023-09-08 18:11:01) Kontakta föreningen
Ändrad av: Anna Averheim Osmark (2023-09-28 21:46:18) Kontakta föreningen