Snart 2000 artiklar om Göinge

Här har en efterlängtad nyhet 2017. För att underlätta informationssökning har vi gjort ett gemensamt artikelregister för årsböcker utgivna av Göinge , Hjärsås, Knislinge  , Västra Göinge och Örkeneds hembygdsföreningar. Just nu finns det  drygt  1800 artiklar i registret och det växer. Siffran efter årtalet är ett versionsnummer eftersom det kan bli flera uppdateringar varje år. 

Klicka på länkarna nedan:

2018_2 efter förening
2018_2 efter författare
2018_2 efter ort
2018_2 efter tryckår
2018_2 efter ämne

G står för årsböcker utgivna av Göinge hembygdsförening
GK står för årsböcker utgivna av Göinge och Knislinge hembygdsföreningar
GHK står för årsböcker utgivna av Göinge, Hjärsås och Knislinge hembygdsföreningar
VG står för årsböcker utgivna av Västra Göinge hembygdsförening
Ö står för årsböcker utgivna av Örkeneds hembygdsförening

Söktips
Registren är på flera sidor och omfattar väldigt många rader. Använd gärna den sökfunktion, som finns för att snabbare hitta i registret. Ikonen för sökfunktionen kan vara ett förstoringsglas. I många fall kan sökfunktionen även startas med Ctrl+F. Skriv in det sökta ordet och klicka Nästa.

Innehåll_2Fotograf: Innehåll_2

Årsböcker har givits ut sedan 1921 av Göinge hembygdsförening, från och med 1980 gemensamt med Knislinge hembygdsförening och sedan 1952 av Västra Göinge hembygdsförening. Örkeneds hembygdsförening har årsbok sedan 1980 och en jubileumsbok 1964. Några årgångar finns i registret fler blir det vid kommande uppdateringar. Vem vet vi kanske kan intressera ytterligare hembygdsföreningar i Göinge för samarbetet? Vi hälsar flera föreningar välkomna till ”vårt” register.

Många önskar sig säkert en artikeldatabas med ännu mer information eller artiklarna utlagda i sin helhet. Det har vi ännu så länge ingen möjlighet att göra.

Vi hjälper gärna den som är intresserad av någon artikel. Många av årgångarna finns fortfarande till försäljning i våra museer. Se respektive förenings hemsida. Då och då får vi också beställningar från andra delar av landet och det gläder oss särskilt. Bor du nära?  Kom in och läs i våra blädderexemplar. Biblioteken i trakten har ofta en samling lokalhistoria där föreningarnas årsböcker finns.

Tanken är att revidera artikelregistret minst en gång årligen och publicera det på våra hemsidor.

I varje årsbok finns det som regel också en verksamhetsberättelse för föreningen/ föreningarna under det gångna verksamhetsåret. Vi har valt att inte ta med dessa i artikelregistret.

Vi har valt formatet PDF eftersom det kan läsas direkt i dator, mobil eller surfplatta.

Andra föreningar med årsböcker att söka i är bl.a:
Osby Hembygdsförening