Höstfärger vid Skeingeborg

Av Thomas Johnsson har vi fått några flygbilder från Skeingeborg. Så här har vi nog inte sett borgruinen och Borgön tidigare. Vattnet står ganska högt jämfört med de senaste åren. Spännande!

 

Foto: Thomas Johnsson

Arkivens dag på Hässleholms stadsbibliotek

Tillsammans med Lokalhitoriska arkivet och Göinge släkt- och hembygdsforskarförening hade vi en trevlig ”Arkivens dag” på Stadsbiblioteket i Hässleholm. Under 4 timmar passerade något 100-tal intresserade och vi fick frågor i olika ämnen. 7 nya medlemmar blev det när vi räknade ihop museet och biblioteket.

Synd och skam

Temat för arkivens dag 2017 som genomförs den 11/11 är ”Synd och skam” . Tillsammans med Lokalhistoriska arkivet i Hässleholm och Göinge släkt- och hembygdsforskarförening finns vi på stadsbiblioteket i Hässleholm kl 10.00-14.00.
”Underbart” heter den tillfälliga utställning som vi samma dag visar i Hembygdsmuseet i Hässleholm kl 11.00-14.00. Underkläder och underklädesmode under 1900-talet. Visning kl 11.30. Välkommen! 

Höstlov på Hässleholms museum

Som tidigare år har vi öppet för barn och ungdom på Hässleholms museum under höstlovet. Lite verkstad blir det. Kom och bygg din egen eleganta vagn som de såg ut för hundra år sedan. Du ser sådana i hallen. Brandbil eller stridsvagn? Det går lika bra. Tag med hem!

Bildhuggaren från Gulastorp

Lördagen den 14/10 berättar vi lite om Henry Nilsson – Bildhuggaren från Gulastorp. Hembygdsmuseet kl 11.30.

 

Nya gavlar på Wendels stuga

Just nu pågår reparation av gavlarna på Wendels stuga som finns på Broslätt vid Hovdala. Det är elever från Hässleholms tekniska skola, blivande byggnadsingenjörer, med lärare dom står för arbetet.

Trygghetsvandring

På kvällen 20/9 anordnade kommunen en trygghetsvandring genom Hembygdsparken. Deltagare var  flera ur kommunen bland annat räddningstjänsten. Dessutom politiker, polis och några intresserade ur allmänheten. Trygghetsskapande åtgärder föreslogs och noterades.

Fredagen den 22/9 fortsatte vandringen med inriktning på miljön i parken. Några av deltagarna var desamma men en del nya tillkom.

Ny utställning – premiär

Under Hembygdsparkens dag 3/9 inviger vi vår nya utställning ”I afton dans” som just har blivit färdig i utställningsrummet på Hembygdsmuseet i Hässleholm. Sven Jensén, ordförande i Skånes hembygdsförbund inviger kl 11.30.
Från Berns till Björksäter och mycket annat.