Hembygdskonsulenten

Västmanlands Hembygdsförbund och Fornminnesförening har en heltidsanställd hembygdskonsulent, Ann Österberg. Hon sköter förbundets kansli från sin arbetsplats på Västmanlands läns museum i Västerås.

Konsulentens arbetsuppgifter är att sköta förbundets administration med medlemsregister, utskick, information, hemsida och arrangemang kring årsmöte och andra träffar för hembygdsföreningarna.

Hon har också en rådgivande funktion. Den hembygdsförening i Västmanland som behöver stöd i sitt arbete på något sätt är välkommen att kontakta konsulenten med sina frågor. Hon kan inte svara på allt men har ofta kunskap om vem som kan veta mer.

Förutom detta sitter konsulenten i redaktionen för för tidskriften Spaning och den årsbok som förbundet ger ut i samarbete med Västmanlands läns museum.

Varje vecka skickar konsulenten ut ett informationsbrev, Veckobrevet, till personer i styrelserna i länets anslutna föreningar. Den som vill ta del av veckobrevet kan anmäla sitt intresse till kansliet. Anslutna föreningar är välkomna att sända in förslag på vad de vill ska spridas i brevet.

Har du frågor till konsulenten går det bra att skicka dem via formuläret nedan.

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Ämne

Ditt meddelande