Om oss

Västergötlands hembygdsförbund (VHF) är en ideell paraplyorganisation för den samlade hembygdsrörelsen i landskapet Västergötland. 2018 är det 224 anslutna medlemsföreningar med ca. 39 000 medlemmar som därmed också automatiskt är vidareanslutna till Sveriges Hembygdsförbund (SHF). Med det antalet föreningar är VHF det största av SHF.s 26 regionala förbund i Sverige. En uppskattning är...

Läs mer >

Årsstämman planeras digitalt 3/6 kl.19.00

Ändrad planering för VHF.s årsstämma!!!
Planeringen är att genomföra stämman så likt det traditionella förfarandet som möjligt men delat vid två tillfällen. Först en digital årsstämma för att få ett avslut på 2019 års verksamhet och för att kunna fortsätta arbetet framåt har styrelsen beslutat att inbjuda till en digital...

Läs mer >

Ny bok presenteras, "Malet, sågat och stampat i Västra Götalands län"

Boken presenteras på Folkhögskolan i Vara, huvudbyggnaden, den 27 november 2019 mellan 14-16. Berättelser under tiden om varför kvarnar, sågar och stampar är en viktig del av länets kulturhistoria.

Mer att läsa samt info. om anmälan senast 25/11 finns här, (pdf).

Kurser om arkivering

I samarbete med Vuxenskolan ordnar Föreningsarkiven och hembygdsförbunden i Västra Götaland kurser som är anpassade för hembygdsföreningar om arkivering av dokument och annat som bör arkiveras på rätt sätt.
Läs mer och uppgift om anmälan finns här, (pdf).     

Senaste Nyhetsbrev från SHF och vår samarbetspartner NAV

SHF.s nyhetsbrev från oktober finns här, (pdf).
(Gör en egen direkt prenumeration längst ner i Nyhetsbrevet).

NAV.s senaste Nyhetsbrev finns här, (pdf).
(Gör en egen direkt prenumeration här).

Utbudskatalog från SV

KulturArvVäst, samarbetsforumet med de fyra hembygdsförbunden i Västa Götaland tillsammans med NAV och Maritimt i Väst har tillsammans med SV tagit fram en "bukett" med kurser och studiecirklar som vi hoppas kan vara av intresse för medlemsföreningarna.

Mer information finns i foldern med aktuella ämnen, (pdf).

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]