Aktiviteter

VÅRA BESÖKSMÅL

PROJEKT SEVÄRD, HÖRVÄRD, SMAKVÄRD HEMBYGD

Alltid tillgängligt.

Sevärd, Hörvärd, Smakvärd – HembygdSyfte & Verksamhetsmål (Kunskapsinsamling)


• Öka kännedomen om hembygden och dess kulturhistoria genom kunskapsinsamling av kulturarv/kulturmiljöer i och omkring länets hembygdsföreningar samt inventeringar av sina egna samlingar.

PDF om Projektet

 

Läs mer >

Nyheter

Efter presidiemötet så har det beslutats om ändringar i styrelsen.

Nya styrelsen 2024

 

Vindelns Hembygdsförening
Tillsammans med Malå Hembygdsföreningen utsågs Vindelns Hembygdsförening till Årets Hembygdsförening i Västerbotten. Motiveringen för utmärkelsen löd: ”För ett föredömligt och nyskapande arbete att genom inkluderande verksamhet göra traktens lokalhistofia tillgänglig och känd för bredare målgrupper”.
Vindelns Hembygdsförening äger och förvaltar Vindelns Hembygdsgård, som omfattar 15 tidstypiska byggnader som...

Läs mer >

Västerbotten behandlar västerbottnisk kulturhistoria i ett brett perspektiv; natur och kultur, fritid och arbete, vardag och fest – från förr och från nyss. Fram till och med 1968 i form av en årsbok, därefter med fyra häften per år, som vid årets slut bundits in som årsbok. Samtliga årsböcker och...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Västerbottens läns hembygdsförbunds övergripande mål är att tillvarata och vårda det västerbottniska kulturarvet i samverkan med sina medlemsföreningar. I förbundet ingår ett sextiotal medlemsföreningar med närmare 6 000 medlemmar.

Förbundet stöder de lokala hembygdsföreningarna i deras arbete och är hembygdsrörelsens kontaktyta mot riksförbund, länsmyndigheter, länsmuseum och andra kulturinstitutioner.

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]