Detta är ett upprop och en allvarlig vädjan om hjälp.

Även om det inte är hembygdsföreningen som äger skolbyggnaderna vet vi att de är viktiga för bygden. I egenskap av ordförande för Hembygdsföreningen vill jag tillsammans med Bygdegårdföreningens ordförande Rebecca Sjöstam vädja till er.
Lokalerna används av alla föreningar, skolan och även av privatpersoner i bygden.

Skolverksamheten är hjärtat och navet i Värmskog.
Skolbyggnaden är i behov av bland annat ett nytt och kostsamt ventilationssystem som är upphandlat och kommer med en hel del ideellt arbete, att installeras under sommaruppehållet. Materialen är alltså redan beställda, men de behöver betalas!

Bygdegårdsföreningen som ansvarar för underhållet av byggnaden har inte de finanser som krävs och kan tvingas att öka på sin redan alltför höga skuldsättning. Bygdegårdsföreningen vill undvika att ta ytterligare lån, särskilt i dessa tider och de vädjar om Din solidaritet för hjärtat i vår bygd - skolan.

Skänk därför ett valfritt belopp genom att Swisha till 123 484 4254, eller sätt in pengar på Bankgiro 250-9065. Även mindre belopp hjälper, men nu behövs också större belopp!
En tanke är att eventuellt, som ett bevis på din insats, belöna alla gåvor på minst 1000:- med en namnetikett som kan fästas på stolarna i matsalen för att påminna om din solidaritet.
Känner du till företag som kan sponsra? Hjälp till på alla sätt du kan! Sprid information till de som inte är med i denna grupp eller inte har Facebook. Vi får ut med information på alla sätt vi kan!

Susanne Walan, ordförande Värmskogs Hembygdsförening och Rebecca Sjöstam, ordförande Bygdegårdsföreningen i


Förening:

Värmskogs Hembygdsförening

Skapad av: Börje Willman (2022-05-10 19:04:06) Kontakta föreningen
Ändrad av: Börje Willman (2022-05-10 19:13:08) Kontakta föreningen