Ändrat datum för bilddagar

Datum för bilddagar i Hembygdsgården ändrat från 8:e och 9:e september till 29:e och 30:e september. Ytterligare info under aktiviteter. Välkomna!

Årsmötet 2017

Två välförtjänta hedersnålsmottagare tillsammans med ordföranden. Fr.v. Margreth Nilsson, Sven-Erik Nilsson och Hans Göthlin.

Två välförtjänta hedersnålsmottagare tillsammans med ordföranden.
Fr.v. Margreth Nilsson, Sven-Erik Nilsson och Hans Göthlin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hembygdsföreningens ordinarie årsmöte hölls den 17 mars i Hembygdsgården.Innan förhandlingarna började så gjorde ordföranden en liten exposé över några människoöden som utspelade sig för ca. 100 år sedan i Mölnbo.

Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar och val så honorerades två verkliga eldsjälar med Sveriges Hembygdsförbunds hedersnål med lagerkrans. Det var vice ordföranden Margreth Nilsson och vår kassör Sven-Erik Nilsson som dekorerades av ordföranden. Därefter bjöds alla deltagare på kaffe med hembakta bullar och kakor.

Under kaffet underhöll Kerstin och Bengt Landin med ett mycket uppskattat program som gav upphov till många glada skratt.Efter lotteridragningen som sista punkt för mötet så vände en nöjd skara deltagare hemåt.

VÅRDKASEN 2016

Årets ”VÅRDKASEN” har kommit!

Årsmötet 2016

Hembygdsföreningens ordinarie årsmöte gick av stapeln den 18 mars i Hembygdsgården.Efter sedvanliga förhandlingar och val så bjöds alla deltagare på kaffe med hembakta bullar och kakor från välfyllda fat.

Efter kaffet höll Anna Schulte ett mycket intressant och uppskattat föredrag med fina bilder från sitt ideella arbete för Nepal. Ett Nepal som drabbades av stora jordbävningar som ytterligare försvårade livet för en redan luttrad befolkning.

Efter lotteridragningen som sista punkt för mötet så vände en nöjd skara deltagare hemåt i den sena kvällen.

Hösten 2015

Våffeldagarna 2015 är till ända och vi vill tacka alla trevliga gäster som kommit och avnjutit våfflor och kaffe och frivilliga som ställt upp och gräddat och serverat.

Hösten bjuder på populära ”Gammaldags mat” i oktober (18/10). I november har vi ”Hantverksdagarna” (7-8/11). Kom och hitta lämpliga saker till årets julklappar!

Årets aktiviteter avslutas med utgivning av årets Vårdkasen (4/12)

Årsmöte 2015

Årsmötet 2015 blev en välbesökt och trevlig tillställning med sedvanliga protokollförda förhandlingar. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna året och en del av styrelsen valdes om för ytterligare två år. Val av revisorer och valnämnd genomfördes också.

 

Efter att den obligatoriska delen av mötet klarats av fick vi avnjuta gott kaffe med dopp. Hjärtligt tack till vår duktiga kaffekommitté för det!

 

Efter kaffet berättade Kerstin Johansson om Lydia Larsson som under många år verkade som missionär och sjuksköterska i Etiopien. Det framgick tydligt att Lydia var en stark och målmedveten person som ägnade större delen av sitt vuxna liv till att hjälpa fattiga människor.

 

Som avslutning fick vi avnjuta exempel på kokkonst med recept och kryddor från Etiopien.

Fantastiskt gott som gav mersmak för egna kulinariska upptäcksfärder i köket hemma!

.

Bygdevandring lördagen 6:e september

Lördagens bygdevandring blev en mycket lyckad tillställning både när det gäller antalet deltagare och vädret! Vandringen gick genom Mölnbo med hållpunkter som kvarnen, sågverket, Folkets hus, Fagernäs och järnvägsstationen med flera.

Alla dessa platser har en spännande och intressant historia som förmedlades av den kunniga guiden Hans Göthlin, vilken efter avslutat vandring, belönades med en välförtjänt applåd.

Klicka på utvald bild för att förstora:

P1010314web
Fotograf: P1010314web

Deltagarna samlade framför Folkets Hus

 

P1010321web
Fotograf: P1010321web

Husse han snackar och snackar, jag blir sååå trött!

Våffeldax igen!

Alla lör- och söndagar under sommaren till och med 9:de och 10:de augusti serverar vi i Hembygdsgården goda frasvåfflor med sylt och vispgrädde tillsammans med valfri dryck. Passa också på att se på våra samlingar av gamla fotografier och föremål.

Öppet 12:00 till 15:00

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!!

Vårutflykt

Årets utflykt för fågelskådning den sjuttonde maj gick till Tullgarnsnäs och åtta morgonpigga personer plus hunden Lova hade mött upp vid Hembygsgården för att delta. Dagen bjöd på perfekt väder med en värmande sol. Detta tillsammans med trevlig gemenskap gjorde utflykten till ett soligt minne för deltagarna.

Fåglar som låt sig beskådas var: fiskmås, rödbena, canadagås, fisktärna, ejder, silltrut och skarv. Bofinken och lövsångaren bjöd på vacker sång. Mängder med gullvivor kunde beskådas i den vackra majmorgonen.

 

Klicka på bilden för att förstora: