Det händer på Sörgården

Under sommaren har vi öppet på gården (normalt under söndagseftermiddagarna) för utställningar eller olika aktiviteter som har med gammaldags jordbruk och gårdsliv att göra, till exempel höhässjning, gamla hantverk eller logdans. Då erbjuder serveringen kaffe och hembakat och vi har organiserade visningar av de intakta, 100-åriga interiörerna i husen. Här finns allt bevarat från förr!

Aktuellt program utkommer på våren och delas ut på olika turistställen i närområdet. Vi annonserar även här på vår hemsida, på Facebook, i lokalpress och på Next Skövdes Evenemangs-kalender på nätet.

Kaffestugan

Serveringen är öppen de dagar vi har aktiviteter mellan kl. 13 och 16. Njut en kopp kaffe med hembakat i den lugna trädgården och känn atmosfären från förr! 

Guidning

Öppna guidningar i husen startar kl 13.15 och kl 15.00 nästan alla dagar vi har öppet (se aktuellt program). Entré 50 kr. Barn i vuxens sällskap gratis.

Gruppbesök eller bildvisning

Vill du boka ett eget gruppbesök på gården med guidning i husen, bildvisning och fika? Eller vill du att vi kommer till någon sammankomst med våra fina bilder och berättar om gården och hur vi håller historien levande? Kontakta oss! Vi kommer gärna, och det gäller under hela året, inte bara på sommaren.

Besök Vallby på egen hand

Även när vi inte har öppet gården för aktiviteter är du varmt välkommen att besöka kulturreservatet. Du kan gå runt på egen hand på Sörgården och guidas av skyltarna som berättar om gårdens historia.

Promenadslinga till järnåldern

I Vallbys orörda odlingslandskap finns en enkel slinga att följa i de historiska omgivningarna. Du går mellan öppna diken, åkertegar med gammaldags sädesslag och gravfält från järnåldern. Här hittar du också Skövdes enda runsten!

Gratis broschyr

Till din hjälp finns en gratis broschyr i brevlådan på parkeringen med karta över markerna och information om vad du ser.

Varmt välkommen att besöka kulturreservatet Vallby Sörgården!

Stuka havre

Förening:

Kulturreservatet Vallby Sörgården

Ändrad av: Kristina Klingener (2021-03-22 09:51:00) Kontakta föreningen
Skapad av: Kristina Klingener (2019-09-23 14:32:14) Kontakta föreningen