URÅSA HEMBYGDSFÖRENING HÄLSAR ER VÄLKOMNA TILL HÖSTENS ARRANGEMANG 2022

Hembygdsrörelsen är en del av det levande samhället. Den skapar broar mellan det förgångna, nutiden och framtiden.
Vi är många som tycker det vore intressant att känna till vad Uråsa har att erbjuda år 2022. Vi uppmanar därför alla som bor i Uråsa och som har någon form av verksamhet/fritidssysselsättning/förening odyl med anknytning till Uråsa att komma och berätta för oss andra om detta söndag 9/10.

Anmäl gärna i förväg till någon i styrelsen (se www.hembygd.se/urasa)
eller sms:a ordförande Helena Virdarson 0702 53 43 77 att du kommer.

Onsdagen den 24 augusti kl. 19.00 är vi välkomna till Anna Lindeqvist och ”Trädgård Högnalöv”. Anna berättar om och visar oss sin trädgårdsverksamhet. Bl.a. lär hon oss hur man binder en vacker bukett av blommor. Det finns möjlighet att plocka och binda sin egen bukett till självkostnadspris. Medtag egen fikakorg.

Torsdagen den 22 september kl. 18.30 träffas vi hos Jenny Johansson, Myrtorpet. Jenny är diplomerad hästskötare, ridinstruktör, C-tränare i dressyr och driver sitt företag ”Dressyrsprånget” som för övrigt också är Uråsas stora ungdomsverksamhet. Hos henne får vi veta mer om hennes arbete. Medtag egen fikakorg.

Söndagen den 9 oktober kl. 14.00 i Hembygdsstugan. Kom och lyssna och ta del av vad Uråsa har att erbjuda. Först ut är representant från ”Uråsa Motvind” som berättar om ”motståndsarbetet” kring den planerade vindkraftsparken vid Uråsas gamla flygfält. Vi fortsätter med företagare/föreningar i Uråsa som berättar om sina verksamheter. Ca 5-10 min/ presentation. Du som vill sälja något alster har möjlighet till det under dagen.

Servering av korv/bröd, dryck, kaffe/kaka.

Den 17 september är det ”Håll Sverige Rent-dagen”. Då plockar vi allt skräp vi ser så att vårt Uråsa blir rent och fint från skräp i diken och utmed vägkanter.

Stöd Uråsa Hembygdsförening genom att bli medlem 100:-/person/år.
Betala gärna via bankgiro 5619-3857, swish 123 578 0911 .

Gilla oss på facebook. www.hembygd.se/urasa

Vi hanterar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen-GDPR.


Förening:

Uråsa Hembygdsförening

Skapad av: Åsa Sunefors Wallin (2022-08-21 10:22:01) Kontakta föreningen
Ändrad av: Åsa Sunefors Wallin (2022-08-21 10:22:32) Kontakta föreningen