INFORMATION FRÅN URÅSA HEMBYGDSFÖRENING VÅREN 2021

Alla går vi och väntar på bättre tider så även vi i Uråsa Hbf. Nu när vaccinationerna mot covid -19 har kommit en bit på vägen, hoppas vi alla att vi inom en snar framtid kan återgå till det normala, att mötas och träffas i olika sammanhang.

Vi i Uråsa Hbf planerar att så stilla återuppta vår verksamhet allt efter FHM:s rekommendationer. Vi hoppas kunna genomföra ett försenat årsmöte i maj-juni, utomhus vid Hembygdsstugan. Datum meddelas senare och alla hälsas välkomna då.

Vårt traditionella midsommarfirande ställer vi in även i år eftersom allt är osäkert ur smittspridningssynpunkt.

Till hösten räknar vi med att kunna arrangera flera olika tillställningar, så hjärtligt välkomna då till Hembygdsstugan.

Även om vi inte har kunnat arrangera några träffar under större delen av 2020 så har vi i styrelsen träffats och fixat med diverse. Bl.a. har vi målat staketet vid Hembygdsstugan, planterat växter och ny blomrabatt och förberett för ett nytt utedass i anslutning till stugan. Slåtter i Stomängen har utförts av styrelsen, allt för att Uråsa skola/fritidshem/förskola ska kunna bedriva friluftsverksamhet där. Föreningen har dessutom skickat yttrande och synpunkter vad gäller den planerade vindbruksparken vid Uråsa flygfält till berörda myndigheter och till BayWa r.e. I skrivelsen har föreningen yttrat sig att vi anser att vindbruksparken kommer att utgöra en så stor förändring av Uråsa bys kulturlandskap och miljöhistoriska värde att stora delar av byn kommer att mista sin unika bymiljö och därmed i princip mista ett riksintresse för kulturmiljö.

Föreningen har vid flera tillfällen också hjälpt släktforskare, Uråsa-ättlingar och andra personer med intresse för Uråsa att hitta vad de söker om vår hembygd.

Med förhoppning att vi snart kan träffas vid Uråsa Hembygdsstuga (vid Skye Säteri)

Uråsa Hembygdsförening genom Helena Virdarson, ordförande

STÖD URÅSA HEMBYGDSFÖRENING GENOM ATT BLI MEDLEM 100 :-/person.

BETALA GÄRNA VIA BANKGIRO 5619-3857

ELLER SWISH 123 578 0911


Förening:

Uråsa Hembygdsförening

Ändrad av: Åsa Sunefors Wallin (2021-05-01 09:47:15) Kontakta föreningen
Skapad av: Åsa Sunefors Wallin (2021-04-30 10:48:24) Kontakta föreningen