Om oss

Välkommen till Uråsa Hembygdsförening.

Uråsa hembygdsförening är en allmännyttig , ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden och vårt verksamhetsområde utgörs av Uråsa socken. Hembygdsrörelsen är en del av det av det levande samhället. Den skapar broar mellan det förgågna, nutiden och framtiden. Föreningen är också kontaktförening för Växjö kommuns...

Läs mer >

Nyheter


URÅSA HEMBYGDSFÖRENING HÄLSAR ER VÄLKOMNA TILL HÖSTENS ARRANGEMANG 2022

Hembygdsrörelsen är en del av det levande samhället. Den skapar broar mellan det förgångna, nutiden och framtiden.
Vi är många som tycker det vore intressant att känna till vad Uråsa har att erbjuda år 2022. Vi uppmanar därför alla som bor...

Läs mer >

Efter 2 års uppehåll bjuder vi äntligen in till midsommarfirande vid Uråsa Hembygdsgård. (Stugan ligger vid Skye Säteri, ca e km från kyrkan)

Vår förhoppning är att vi också kan inviga vårt nya förråd med mulltoa. Där kommer även att finnas en hjärtstartare tillgänglig för alla i Uråsa. 

Torsdagen den 23e juni...

Läs mer >

I årets tredje utgåva av Hembygdsförbundets tidning "I Värend och Sunnerbo", publicerades en artikel om den trolldomsdömda Ingeborg Bogesdotter som avrättades för 400 år sedan.

Läs hela artikeln här: En pakt med Djävulen

Häxbål
Häxan i Uråsa

Under sommaren har Uråsa hembygdsförening bytt ut det gamla staketet runt hembygdsstugan. Tack vare många hjälpande händer har vi nu en praktfull och stabil inhägnad av trädgården. 

Ett speciellt tack till Lars Olsson och Carl Ragnarsson!

Nytt staket