Om oss

Välkommen till Uråsa Hembygdsförening.

Uråsa hembygdsförening är en allmännyttig , ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden och vårt verksamhetsområde utgörs av Uråsa socken. Hembygdsrörelsen är en del av det av det levande samhället. Den skapar broar mellan det förgågna, nutiden och framtiden. Föreningen är också kontaktförening för Växjö kommuns...

Läs mer >

Nyheter

Familjedag i hembygdsstugan

Hjärtligt välkomna till familjedag i hembygdsstugan!

Söndagen den 19e september kl. 14.00 öppnar vi stugan med följande aktiviteter:

Tipsrunda (med både barn och vuxenfrågor), lotteri, hoppborg, kubbspel, krocket mm. 

Passa på att se våra permanenta utställningar i stugan och ta del av böcker, tidningar och skrifter som vi har i våra samlingar. Bläddra i...

Läs mer >

INFORMATION FRÅN URÅSA HEMBYGDSFÖRENING VÅREN 2021

Alla går vi och väntar på bättre tider så även vi i Uråsa Hbf. Nu när vaccinationerna mot covid -19 har kommit en bit på vägen, hoppas vi alla att vi inom en snar framtid kan återgå till det normala, att mötas och träffas i olika sammanhang.

Vi i Uråsa Hbf...

Läs mer >

Aktiviteter 2021

Evenemang planeras till hösten. Dessa kommer att presenteras i augusti. 

Häxan i Uråsa

I årets tredje utgåva av Hembygdsförbundets tidning "I Värend och Sunnerbo", publicerades en artikel om den trolldomsdömda Ingeborg Bogesdotter som avrättades för 400 år sedan.

Läs hela artikeln här: En pakt med Djävulen

Häxbål
Häxan i Uråsa

Nytt staket vid hembygdsstugan

Under sommaren har Uråsa hembygdsförening bytt ut det gamla staketet runt hembygdsstugan. Tack vare många hjälpande händer har vi nu en praktfull och stabil inhägnad av trädgården. 

Ett speciellt tack till Lars Olsson och Carl Ragnarsson!

Nytt staket