Årsboken

Sedan 1994 har Hembygdsföreningen varje år gett ut en årsbok. Innehållet är mycket växlande – allt från postväsendets utveckling till barndomsminnen och dagens motorsportstjärnor. I årsböckerna finns också dikter till hembygden och dess natur liksom i regel glimtar från kyrkans och skolans verksamhet. Årsskrifterna har blivit mycket populära och för några årgångar har upplagan tagit slut.

Den förste redaktören var Lennart Thuresson, Käggla. En redaktionskommitté efterträdde 2007 redaktören Lennart Karlsson, Valdemarsvik, som verkat i många år. Redaktionskommittén avser att i stort sett fortsätta på den väg som de båda Lennart utstakat.

Den senaste årsboken kan köpas hos Tryserums Hembygdsförening, Hallings Interiör AB, Samelius Ur & Guld, Wångströms Golv och Järnaffären. Priset för boken är 120 kronor.
De flesta tidigare årgångar av årsboken kan köpas hos Tryserums Hembygdsförening och kostar 100 kronor.

Årsboken en guldgruva

Finn skatterna med hjälp av innehållsförteckningen, plats- och personregistret!

Hembygdsföreningens årsbok, från 1994 och framåt, innehåller massor av bilder, fakta och berättelser om personer och platser, föreningar och företag, kyrklig och världslig verksamhet. Där finns också en skatt av dikter till hembygden. Men det är inte alltid lätt att finna det man söker. Kanske man måste bläddra igenom alla böckerna för att hitta något om exempelvis branden i Lövbo eller om tant Emma i Pethäll. Därför har vi upprättat en innehållsförteckning, ett platsregister och ett personregister för hemsidan. De ska uppdateras när nya årsböcker tillkommer.

Klicka på länkarna nedan för att ta del av årsböckernas innehåll samt för använda dig av person- och platsregister.

Innehållsförteckning 1994-2018

Personregister 1994–2018

Platsregister 1994–2018

Supplement till Årsbok 2014 – Föreläsningsföreningens program 1954-1985