Nyheter

Inga tipspromenader under våren

Vår samarbetspartner Färjestadens Motion IF har beslutat att inte arrangera några tipspromenader under våren med anledning av coronapandemin. De planerade promenaderna 21 mars och 23 maj ställs därför in.

Årsmötet uppskjutet till hösten - program första halvåret 2021

I dagarna skickar vi ut årets medlemsbrev med medlemskort, inbetalningsavi samt program för första halvåret. Programmet är preliminärt och beroende av de regler som gäller för möten.

Styrelsen har beslutat att skjuta upp årsmötet till hösten. Verksamhetsrapport och ekonomisk rapport för 2020 finns att hämta på denna hemsida. 

Läs mer >

Gott Nytt År!

Vi önskar alla ett gott nytt år och hoppas att det nya året blir bättre än det gångna. Med hjälp av vaccinationer mot Covid-19 hoppas vi att föreningens aktiviteter ska kunna bli normala igen andra halvåret. Första halvåret kommer vi att ha ett program som enbart omfattar utomhuspromenader till intressanta...

Läs mer >

Video om Rune Jons äng och video om kvarnrenovering

Nu finns hembygdsföreningens video om Rune Jons äng att se här.

Bygghyttan, en film från 2008 om ett projekt för att rädda öländska väderkvarnar, kan du se här


 

Städdag i hembygdsgården - INSTÄLLT


Med tanke på den nu ökande spridningen av Covid-19 ställer vi in städdagen i hembygdsgården 11/11. Det blir en vårstädning i stället. Vi återkommer om datum.

Visa fler

Om oss

I Torslunda socken har människor bosatt sig sedan stenåldern. I dag bor man i socknen för närheten till Kalmar och för att man älskar traktens natur och historia. Torslunda hembygdsförening bildades redan 1938 för att rädda kvar Kvarnkungen i socknen. Allt sedan starten har vård och underhåll av föreningens kvarnar och...

Läs mer >