Torö skola 100 år 2022 - det ska vi fira!

2022 är det 100 år sedan  Torö skola invigdes. Det vill Torö Hembygdsförening tillsammans med de nuvarande ägarna till skolfastigheten (söder om Toröbutik) uppmärksamma.
Vi planerar bland annat utställningar, en film och ett tårtkalas för gamla elever, lärare och andra som arbetat på skolan. Årets hembygdsdag vid Hembygdshuset kommer också att ha skolan som tema.

Inför jubileet efterlyser vi nu er som gått i Torö skola eller arbetat  där.
Har du några minnen från din skoltid som du vill dela med dig av, antingen genom att skriva själv eller bli intervjuad?
Har du några fotografier? Skolfoton men gärna också bilder från olika aktiviteter på skolan.(När det gäller skolfoton, finns det en del i hembygdsföreningens arkiv men vi saknar bilder från många  år, inklusive samtliga årskurser efter 1962).

Exakt hur själva firandet kommer att arrangeras är ännu inte helt klart. Men vi planerar att dels ha en samling vid skolan för gamla elever och personal  lördagen 9 juli och dels utställning, filmvisning med mera  om skolan på Hembygdsdagen, som i år blir söndagen 10 juli.
Vare sig du vill bidra med material eller bara vara med att fira nästa sommar så hör av dig till oss så får du fortlöpande information. Skicka gärna vidare den här informationen till gamla skolkamrater och/eller kolleger du har kontakt med!

E-post: [email protected]
Varmt välkommen
Benita Nilsson                                                       Nikki Kringos och Sebastiaan Meijer
Ordförande, Torö hembygdsförening              Nuvarande ägare till skolfastigheten


Förening:

Torö Hembygdsförening

Ändrad av: Cecilia Sigrand (2021-11-23 17:26:56) Kontakta föreningen
Skapad av: Cecilia Sigrand (2021-10-14 10:40:42) Kontakta föreningen