STORMEN HELGA RUBBADE VÅRA PLANER


Eldkubben var den enda “marschall” som klarade vindarna...

Årets julfest kom att bli ett äventyr för vår Hembygdsförening…

Under förmiddagen den 4 december gick Väderlekstjänsten ut med kraftig stormvarning för bl. a. vårt område. Varningen visade sig väl befogad! Ett 15-tal medarbetare hade samlats i Dammtorp kl. 15.00 för att förbereda kvällens julfest. Men det fanns ingen ström att tillgå i hela vårt område. Vi nåddes också via våra mobiltelefoner av flera medarbetare, som fastnat på vägen av nedfallande träd. Det var bara att starta en telefonkedja till alla anmälda deltagare med beskedet, att dagens julfest ställdes in! Ett nytt besked om nytt försök, dagen därpå samma tid, att ”fullfölja” julfesten skulle ges under lördagsförmiddagen.

Nu följde ett drygt jobb för de närvarande, att försöka ta sig hem igen. En mängd nerblåsta träd över vägarna betydde att framkomligheten var beroende av motorsågar!!!

Nåväl lördagsmorgonens randades och vädret var en aning bättre. Vägarna hade rensats provisoriskt under natten och strömmen var tillbaka. Det beslöts att göra ett nytt försök att hålla julfesten på lördagskvällen. Och tro det eller ej - 50 personer vågade sig ut på vägarna!!


Skönsjungande Lucior fr.v. Donna, Angelina och Jenna Mogren.

Årets julfest blev mycket trivsam med besök av skönsjungande Lucia med tärnor, gott julbord, lotteri och uppvaktning av födelsedagsjubilarer. Sist men inte minst kom jultomtarna på besök och julklappar delades ut i långa rader. Årets Julfest blir nog ett arrangemang som sent skall glömmas!


Nu tomtefar är det dags...

Styrelsen kan inte erinra sig att en julfest i Hembygdsföreningens regi någonsin tidigare har fått inställas planerad dag och ”repriseras” dagen efter.

Stort tack till alla gäster som vågat sig ut på vägarna, till Lucia med tärnor och alla andra medverkande för en lyckad julfest!

Ulla Carlsson
ordförande


Editerad av: (2015-12-31 09:35:37)

Kontakta oss

 c/o Ulla Carlsson, Sanneruds Bygata 32, 695 97 TIVED
 070-282 74 01[email protected]