Husbyborgdagen

Den 20 Juli 2013 ordnades för första gången Husbyborgdagen. Syftet var att visa upp vår hembygdsgårds byggnader och samlingar.

På programmet stod musikunderhållning i ruinen, föredrag i magasinet med berättelser från Tierps socken,visning av örtträdgården och tipspromenad. Många av besökarna tog också chansen att besöka vårt trädgårdskafé där det serverades kaffe med hembakt och grillad korv från smedjan.
Tierps sockens hembygdsförening samarbetade 2013 med Länsstyrelsen kring arrangemanget då de denna dag återinvigde ett skyltprogram för Tierpsslätten. Länsstyrelsen har förnyat informationsskyltar som finns uppsatta runt om i socken och Jan Helmer Gustavsson f.d antikvarie på länsstyrelsens kulturmiljöenhet berättade  om Tierpsslättens historia och Husbyborg.
Husbyborgdagen har sedan 2013 varit årligen återkommande.
Föredragen i magasinet har handlat om så vitt skilda ämnen som Tierps föredragsförening, våra ortsnamn, Får och ullhantering,  och historiska personer från Tierp.
Vi har också haft olika aktiviteter och utställare allt ifrån lokal hemslöjd och mathantverk till pelargonutställning och parad med traktens veterantraktorer.
Självklart dukas kaffe med hembakt upp i trädgården och grillad korv finns för den hungrige.

Husbyborgdagarna har varit välbesökta och vi i hembygdsföreningen är glada för att så många vill besöka vår hembygdsgård. Så ett stort tack till alla besökare, medverkande och medlemmar som hjälper till att göra denna dag möjlig!

Tveka inte att kontakta hembygdsföreningen om intresse finns att medverka på Husbyborgdagen.

 

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter