Om oss

Hembygdsföreningen bildades 1983. Idag har föreningen cirka 150 medlemmar. Följ vad som händer i Tidersrum och informera gärna om vad som är på gång i facebookgruppen ”Tidersrum” 

Föreningen driver ett hembygdsmuseum med historiska föremål med anknytning till Tidersrums socken och ett separat lantbruksmuseum med äldre jordbruksredskap.

Varje år arrangeras midsommarfirande i Böle. Vi klär midsommarstången tillsammans på midsommarafton kl. 13 och sedan dansar alla som vill kl. 15 när vi fått midsommarstången på plats. Var och en tar med eget fika och något att sitta på.

Från mitten av juni till början av augusti håller vi Tidersrums museum öppet på söndagar mellan kl. 13-17. Vi har glassförsäljning men för övrigt ingen servering.

Den första lördagen i september anordnar vi Tidersrumsdagen, ett tillfälle att umgås som nuvarande eller utflyttad Tidersrumsbo. Mer information finns efterhand i Facebookgruppen.

För visningar av Tidersrums kyrka hänvisas till Kinda turistbyrå

Den som är intresserad av Tidersrums historia kan följa (och väldigt gärna delta) i arbetet med att digitalt dokumentera Tidersrums socken på "Utforska platsen" (Bygdeband)

Hembygdsföreningen sponsras årligen av Kinda Ydre sparbank och har också fått ekonomiskt stöd genom sparbankens Idefond.