Om oss

Hembygdsföreningen bildades 1983. Idag har föreningen cirka 150 medlemmar. Följ vad som händer i Tidersrum och informera gärna om vad som är på gång i facebookgruppen ”Tidersrum” 

Föreningen driver ett hembygdsmuseum med historiska föremål med anknytning till Tidersrums socken och ett separat lantbruksmuseum med äldre jordbruksredskap.

År 2021 arrangeras inte midsommarfirande i Böle.
Annars klär vi midsommarstången tillsammans på midsommarafton kl. 13 och sedan dansar alla som vill kl. 15 när vi fått midsommarstången på plats. Var och en tar med eget fika och något att sitta på.

År 2021 är Tidersrums museum öppet kl. 13-17 söndagarna i juli. Vi har glassförsäljning men för övrigt ingen servering. Ta gärna med eget fika och använd våra utemöbler vid muséet för att njuta av detta  - vilket också går bra även när inte muséet är öppet.

Den första lördagen i september anordnar vi Tidersrumsdagen, ett tillfälle att umgås som nuvarande eller utflyttad Tidersrumsbo. Mer information finns efterhand här och i Facebookgruppen.

För visningar av Tidersrums kyrka hänvisas till Kinda turistbyrå

Den som är intresserad av Tidersrums historia får gärna höra av dig för att digitalt dokumentera Tidersrums socken på "Utforska platsen" (Bygdeband)

Hembygdsföreningen sponsras årligen av Kinda Ydre sparbank och har också fått ekonomiskt stöd genom sparbankens Idefond.