Tidersrums hembygdsförening

Hembygdsföreningen bildades 1983. Idag har föreningen drygt 200 medlemmar, vilket är fler än som nu bor i Tidersrums församling.

Följ vad som händer i Tidersrum och informera gärna om vad som är på gång i facebookgruppen ”Tidersrum

Föreningen driver en hembygdsgård med samlingslokal, ett hembygdsmuseum med historiska föremål med anknytning till Tidersrums socken och ett separat lantbruksmuseum med äldre jordbruksredskap.

Varje år arrangeras midsommarfirande i Böle. Vi klär midsommarstången tillsammans på midsommarafton kl. 13 och sedan dansar alla som vill kl. 15 när vi fått midsommarstången på plats. Var och en tar med eget fika och något att sitta på.

Från mitten av juni till början av augusti håller vi Tidersrums museum öppet på söndagar mellan kl. 13-17. Vi har glassförsäljning men för övrigt ingen servering. Andra tider för besök försöker vi lösa om möjligt. För besök i Tidersrums kyrka hänvisas till Kinda pastorat. Guidade visningar av kyrkan sker under sommaren, se facebookgruppen enligt ovan.

Den som är intresserad av Tidersrums historia kan följa (och väldigt gärna delta) i arbetet med att digitalt dokumentera Tidersrums socken på Bygdeband.se.

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter