Sommaröppet i Tångeråsa 2017

Försommaröppet startade den 7 maj med öppet i kyrkan och Tångeråsagårdens café på torsdagar och söndagar 14.00 – 17.00. Pågick fram till 6 juli.

I Caféet serverades fika med hembakat bröd och i kyrkan fanns värdar på plats som visade runt i vår gamla unika träkyrka med rötter från slutet av 1200–talet.

Den 18 maj  var det Folkskolans dag och det uppmärksammade vi genom att även hålla öppet i bygdemuséet samt att där inviga vår utställning om skolan här i Tångeråsa.

 

Årets juliöppet pågick under perioden 9 – 30 juli. Öppet onsdag till söndag 13.30 -17.30.
Invigning den 9 juli 13.30. Här finns särskilt programblad

För sjunde året i rad arrangeras Juliöppet i Tångeråsa med sommarkyrka, café, hantverksbutik, guidade visningar av bygdemuséet mm. En ändring för i år är att vi har öppet fem dagar i veckan, onsdag till söndag 13.30 – 17.30. Utöver ovanstående, erbjuds ytterligare aktiviteter: På onsdagarna pilgrimsvandring i grupp med Eva Wetter och andakt i kyrkan kl. 14.00. Torsdagarna är barnens egen dag med gammaldags skola, djur och olika prova på-aktiviteter mm.  På fredagar är det Stickcafé med Berit Mähl Nyström. Lördagarna avslutas kl. 18.00 med musik i kyrkan och söndagarna går i lokalhistoriens tecken med bl.a. vandringar i sockencentrum och möjlighet att, med hjälp av P-O Stålhammar, söka sina rötter här i Tångeråsa, friluftsgudstjänst, utställning av gamla biblar i kyrkan samt en miniföreläsning om desamma av Marcus Willén Ode.

 

Under perioden 3 – 13 augusti hade vi Sensommaröppet med samma programutbud som försommaröppet. Den 6 augusti var det Hembygdsgårdens dag och då var även museet öppet.

Finalen på årets sommaröppet var Tångeråsadagen söndagen den 3 september.
Se affisch för Sommaröppet

 

 

Hitta aktivitet

Se alla aktiviteter