Prova på! Digital fika i zoom

25 February 2021

Digitala möten har snabbt blivit vanliga och är bra redskap för att kunna hålla t.ex. styrelsemöten. Men hur gör man? Vilka olika funktioner finns? Och hur känns det egentligen att sitta hemma i soffan och prata över datorn? Tillsammans prövar vi Zoom, det digitala verktyg som Stockholms läns hembygdsförbund använder sig av!

Varje torsdag, 14 januari - 25 februari, kl. 13 - 14 finns hembygdskonsulent Ann Pettersson på plats digitalt och hälsar välkommen till en öppen teknik-fika. Alla som är medlem i någon av våra medlemsföreningar är varmt välkomna att delta, en kort eller lång stund som man själv väljer, och vid hur många tillfällen som helst. Förutom tips kring digitala möten, kan ni också se detta som ett tillfälle att träffa andra föreningar, småprata och fika tillsammans. Kanske vill ni fråga om någon har tips på aktiviteter i Corona-tider eller få veta hur de gemenfört årsmöte?

Du behöver inte anmäla dig innan utan bara klicka på länken nedan strax innan kl. 13. Fikat kommer att öppnas några minuter innan och om du får problem att ansluta till mötet kan du ringa 08-30 21 80. Om du känner dig osäker så kan du få möjlighet att testa enskilt innan mötet, kontakta i så fall Ann Pettersson på [email protected] så bestämmer vi en tid.

https://zoom.us/j/3087875874?pwd=dlZNZHc3NTIzMmhHVTBybG5hekNQUT09 

Inga förkunskaper i Zoom krävs, vi provar och lär gemensamt!

Vill du delta? Gör så här!En stund före mötet fixar du fika och sätter du på kaffe/te samt din internetanslutna dator. Om du har en bärbar dator finns mikrofon och kamera inbyggt. Om du har en stationär dator (låda på golvet) behöver du troligtvis en separat webkamera och ett par hörlurar med mikrofon (headset).Alternativt kan du använda en smartphone. Tänk då gärna på att ställa den stilla mot något, för att undvika åksjuka hos de andra i mötet.

Klicka på länken. Nu skall ett fönster öppnas. Där kan du prova ljudet, Zoom guidar dig igenom stegen. Klart!


Editerad av: Ann Pettersson (2020-12-16 17:39:56)

Stockholms Läns Hembygdsförbund

Plats: Din dator

Börjar: 25 February 2021 13:00

Slutar: 25 February 2021 14:00